2022-06-03
近日天气好热,想食番啲又冰凉又滋润嘅甜品。系尖沙咀返工嘅亲友介绍我哋去杏甜品,食咗最钟意嘅杏仁茶吸吸同双皮奶,很赞呢!入到甜品店感觉舒适,设计时尚,雅致柔和,地方写意,约埋好友去食就啱晒啦!睇吓餐牌先,有新出嘅杏仁茶吸吸系列,喜欢试新嘢既我当然唔会错过啦。亦有招牌杏仁茶墩蛋白、冻椰皇炖双皮奶、龙眼爽冰、杨枝甘露豆腐花、芒果奶昔双皮奶、芝麻合桃露、汤圆糖水等,款式多而且又独特嘅手工甜品。养颜青钻桃胶杏仁茶吸吸 $48新派甜品嘅杏仁茶吸吸,一杯饮到多种口味同食材,味道香醇,好满足呀!吸吸里面嘅杏仁茶非常浓郁,与独特及罕有嘅青钻桃胶好夹,非常有咬口,杏仁茶吸吸幼滑细致,滋润美肌新体验。椰皇汤圆炖双皮奶 $69依款甜品散发阵阵椰子香,椰皇内嘅椰汁椰肉好清甜,盛载住双皮奶同汤圆,质感细腻嫩滑。椰子味超香,双皮奶香浓幼滑,汤圆馅料系奶皇,清甜而且creamy,滋润又养颜,一年四季都啱食嘅甜品。芒果奶昔双皮奶 $59见到面层嘅大大片芒果,已经觉得好吸引啦!依款甜品共有3层,每层都有唔同嘅口感。面层嘅新鲜芒果肉,果味香浓丰郁 ; 中间系芒果奶昔沙冰,颗粒细致,芒果味浓厚,与下层双皮奶一
见到面层嘅大大片芒果,已经觉得好吸引啦!依款甜品共有3层,每层都有唔同嘅口感。面层嘅新鲜芒果肉,果味香浓丰郁 ; 中间系芒果奶昔沙冰,颗粒细致,芒果味浓厚,与下层双皮奶一齐食好夹,品尝到两种唔同嘅奶鲜香甜味,双皮奶幼滑甘香,凝固咗嘅鲜奶才显得成个甜品嘅自然。