今日亚b生日, 去左les celebrities, 知道佢上个星期先装修完重开, 靓左好多, 好好feel, 由于一直想试下法国菜,所以就早几日book左~~地方唔太,大个位左右, 半自助式, (6:30pm-9:30pm, close on Sunday) 头盘/甜品任食, 另有餐包, 蟹肉忌廉汤, 主菜, 餐荼…打开menu, main course 只有6款,我就拦左"香煎布袋牛柳酿蚝+黑松露菌汁"(要加$45), 反而成日食扒既亚b就叫左个带子xx拼大虾.头盘有生豪, (该有几种), 不算大只, 但好新鲜!! 平时我好少食生豪, 怕腥,但佢o个d豪就唔会, 我都食左几只! 开边龙虾仔都好弹牙, 仲有长蟹脚, 同波士顿龙虾仔(原只, 唔知点食)其他仲有唔同既冻肉, 沙拉(d菜好新鲜!!)芝士…食左45分钟头盘, waiter 突然来个送既goose liver, 看似好漏, 但一入口, 哗! 出面脆, 入口即溶鲜味呀!!Main course来了(同上图一模一样), 我个牛柳好靓呀, (想影相,但怕比人见到好白痴咁….)一切开, 咦?有d白色野o系中间…?哦~系豪呀(有2只)

其他仲有唔同既冻肉, 沙拉(d菜好新鲜!!)芝士…

Main course来了(同上图一模一样), 我个牛柳好靓呀, (想影相,但怕比人见到好白痴咁….)一切开, 咦?有d白色野o系中间…?哦~系豪呀(有2只)!!!真系好味, 牛柳系6成熟, 入面仲好juicy, 所以只豪都系生生地, 鲜呀!! 加上黑松露一片, 就系绝配~~
亚b试左一口都话正, 最后佢都系食左大半旧..

甜品都good, 有十款左右, 正在好fresh, 卖相好靓, 同埋唔会好大件, 两个人可以试多几款, 个chocolate mosse 好好好滑, 听讲话用西班牙formular 做的.. 个mango 拿破伦唔太甜, 稣皮好松~

remarks:
1)佢个半open kitchen 可以睇到入面个chef 系度煎goose liver, 好正呀~~好香..
2)而家有8折
3)以贵精不贵多, 唔好念住有好多款拦..