2022-10-19 862 浏览
最近素食的风气愈黎愈普遍 荃湾都开多左唔少的素食餐厅 今次决定一试主打新式素菜的代表 - Green Common 🥬Self-select set Combo 已经包括左小食 + 主菜 + 餐饮 小食 🥬🥒🫑- Omni新蟹饼 新派Omni肉配上惹味的泰式辣酱 入口酥脆 成功呃到肉食朋友😆- 蒜香炒杂菜杂菜的种类繁多 有秋葵、杂菌、甜椒🫑、西兰花🥦、甘笋、椰菜等等 如果系传统素食者 可以走埋五辛 个人食法都很喜欢将杂菜点埋泰式辣酱 一酱两味 😁 主食见到今次有两个新菜式就点齐一次😛葡汁新炸鱼柳烩藜麦蒟蒻米由伪鱼柳、意大利青瓜配上藜麦和蒟蒻米 称得上一个新式健康选择 蒟蒻米粒粒弹牙有口感 配上葡汁伪鱼柳几入味 伪鱼柳都细心切好三小份 容易分享🤭芝焗膳良肉酱意粉由纯素芝士配上Omni 肉配上蕃茄汁意粉 🍝 卖相和传统肉酱意粉几可换真😆 饮品🧋:-提拉米苏奶盖-香芋乌龙绵绵茶两杯饮品除左打卡able之外 另外都可以好贴心选择半糖份量 减低罪恶感🫣 奶盖和Tiramisu 充满绵绵口感 另外餐厅都有提供小匙羹 当甜品食都可以😚最后我地都叫多左一个甜品 🍮 流心香芋西多士 见好多食客都有点e个

小食 🥬🥒🫑

-提拉米苏奶盖
-香芋乌龙绵绵茶

最后我地都叫多左一个甜品 🍮

流心香芋西多士

见好多食客都有点e个甜品 我地点个时店员话已经系最后一份 😂 可以选择后上 上碟卖相精美 西多士夹心的香芋味浓 再可以加点香芋汁 适合喜欢香芋人士 🤗

想食素食又想新派一点 Green Common都不失为一个好选择✅
2022-10-06