2019-10-19 28 浏览
夜晚嚟到呢间新开张过江龙食饭,有卡位坐,铺头装修仲几靓几光猛乳酸梳打饮品味道几真,食落仲有果酱果肉每人有一张餐牌自己写,因为个人口味唔同,有啲人钟意拉面硬啲,有啲又钟意淋啲叫咗一个浓つてり豚骨拉面,顾名思义即系又浓厚又结实乳白色嘅汤底饮落几浓稠,猪骨味清甜嚟嚟又带香,加上极幼细嘅面条,整个感觉好match,唔怪之得系招牌辛子黑蒜拉面食落有少少辣,汤底黑蒜油好浓厚,加上只好靓嘅溏心蛋,葱,木耳,芽菜黑豚肉叉烧片好大块,都系薄身,食落有炙热过嘅焦香,口感结实追加嘅芽菜好好食,煮得爽口清脆,加上味醂同少许胡椒粉,食落味道清新唔腻山葵同蛋黄酱嘅配搭好新鲜,同铺满紫菜嘅和风日式饺子,饺子汁都唔需要点,已经够味因为个汤底几好食,所以加咗面两个人share,啲面渌起热到冒烟!而且好大份好满足
乳酸梳打饮品味道几真,食落仲有果酱果肉
巨峰乳酸梳打,草莓乳酸梳打

浓つてり豚骨拉面

叫咗一个浓つてり豚骨拉面,顾名思义即系又浓厚又结实
辛子黑蒜拉面,追加溏心蛋

黑豚肉叉烧

黑豚肉叉烧片好大块,都系薄身,食落有炙热过嘅焦香,口感结实
芽菜

山葵蛋黄酱饺子