2024-07-08
住左马鞍山30年以上,终于食到一间令我觉得赞叹既火锅-一鼎台式火锅!平时久唔久星期六都会同朋友食午餐边边,大家都住马鞍山,唔会突登出去食,但马鞍山选择唔多,食黎食去都系果两间连锁日式嘢。而今日竟然比我路过见到圣安x隔离开左间台式火锅,即刻打比朋友转移阵地试下新嘢地方唔系好大,但非常亁净舒适,灯光明亮,坐位宽阔!舖头前面卖台式饮品,唔打边炉行过路过都可以买返杯未够12点我地就入去做第一枱客,之后陆续已经开始多人午市限时90分钟,任饮饮食,价钱丰俭由人,最平既餐$229已经有交易难得开左新嘢,我地对自己好d,拣左$289 澳洲200日纯谷饲牛自助区好干净,荔枝都有得食基本酱料齐备,重有唔常见但我又好钟意既泰式酸辣汁,绝对加分饮品款式都多,重有雪糕食每个餐都有包一鼎既即冲手摇饮品,记得要点,记得留肚其他食物手机QR code落单,劲多款台式小食同配菜,多到我地都试唔晒汤底我地各自点左麻痹鸭同红烧火牛,两款都劲香浓,系一上台已经闻到好香好肚饿果种,汤底好浓郁好惹味,绝对系100分枱面已经有汤,可以随时加汤唔洗等。澳洲纯和牛入口肉味浓郁,口感嫩滑多款台式小食都好好食,牛腱、鹌鹑蛋、花枝丸,盐酥鸡
未够12点我地就入去做第一枱客,之后陆续已经开始多人
饮品款式都多,重有雪糕食
每个餐都有包一鼎既即冲手摇饮品,记得要点,记得留肚
澳洲纯和牛
入口肉味浓郁,口感嫩滑
多款台式小食都好好食,牛腱、鹌鹑蛋、花枝丸,盐酥鸡都一定不能错过
最后,点埋两杯即冲手调,估唔到既高质,谂住呢d包埋既应该一般般,却出奇地惊喜!
我可以够胆讲,佢一定好饮过成个马鞍山既饮品店!
茶底香,正常糖都唔会过甜,百香果又唔会糖精味遮晒茶味!确实惊喜!
呢一餐我同朋友都食得好开心好满意,以后可以转移阵地