2024-05-16
之前听朋友讲马鞍山有好多嘢食,几年前开始嚟呢度「揾食」,几乎次次都系食同一间餐厅嘅喇沙。😂😂早两个月发现食开间马来餐厅唔见咗。😢😢最近见到呢间泰Fusion,以前同一个位都系泰国餐厅,我系门口见到原来呢间餐厅系以前我食开楼下𠮶间嘅外卖取餐处,照推断,呢两间餐厅可能有关系,话唔定可以食返我以前最爱嘅喇沙味。😋今日喺餐厅门口已经听到职员话:「而家已经系下午茶时间啦。」坐低见到个餐牌上面有我最钟意食嘅渗渗喇沙,可以拣两样𩠌,本来谂住要鱼腐同鱼蛋,落单𠮶阵问咗,原来可以重复同一样𩠌,于是叫咗鱼腐x2。😋😋我唔系好想饮咖啡或者奶茶,见到呢度都同以前𠮶间一样有热薏米水,唔使加钱。👍🏼👍🏼👍🏼碗渗渗份量够我当午餐,味道果然同以前𠮶间一样,鱼腐系我个人认为最正嘅,𠮶半只蛋有啲冻,好彩碗汤够热,浸一浸就冇问题啦。😊呢度食物份量足、味道好、价钱合理,而且坐得舒服,仲有呢度剩系晚市同假日先会收加一。如果你钟意食喇沙,可以嚟试吓。😋😋😋