今日去观塘接男朋友放工,顺便去我地饭堂骆驼漆揾食啦~今次系专程黎食呢间关西风寿喜烧专门店 @kuuraku_sukiyaki 嘅,因为我好钟意食寿喜烧,而上网见到呢间系性价比好高嘅~门口见到餐牌上有三款组合A日本赤身和牛 $468/personB日本霜降和牛 $498/personC和牛盛宴 $558/person简单讲,钟意食肉味重d,相对上脂肪较少就拣赤身,钟意食油脂感重啲就拣霜降啦。我同男朋友拣咗1A1B,咁就可以试晒赤身同霜降和牛。套餐包括前菜、寿喜烧、野菜拼盘、特色饭点同是日甜品。我地睇咗其他人openrice嘅评价,发现呢度嘅前菜好似晚晚都唔同。我地今晚就系广岛蚝、日本枝豆同埋和牛薯饼。男朋友话只蚝好正,因为我唔食蚝所以佢食埋我𠮶只haha,薯饼都超好味呀,啖啖都系薯蓉沟和牛,配上我最爱嘅mayo真系好好味到寿喜烧嘅部分,好食到我已经唔知点形容,全店都系使用宫崎牛,由上台望到啲牛开始我已经流晒口水......仲要有店员负责帮手烹调,全程我地咩都唔洗煮,crazy......野菜拼盘都好丰富,特别系豆腐嘅豆味好浓郁,而且唔会好易夹烂我地中间已经食到超饱,所以同店员讲之后嘅湿炒

门口见到餐牌上有三款组合
A日本赤身和牛 $468/person
B日本霜降和牛 $498/person
C和牛盛宴 $558/person

我地中间已经食到超饱,所以同店员讲之后嘅湿炒饭少饭,同埋甜品上一份就可以~个湿炒饭用咗寿喜烧嘅汁、宫崎牛嘅油脂、混合鸡蛋、芝麻同埋和牛,最后捞埋紫菜同葱花一齐食。男朋友话就算好饱都觉得好好味!

最后嘅甜品就系豆腐雪糕,浓浓嘅豆腐香为呢一餐写上完美嘅句号~ 呢度坐得舒服,可以同朋友慢慢倾计,每台客之间都相隔得好开,私隐度高,所以好钟意今次用餐体验~

呢排仲有限定优惠呀~午市定食9折优惠 或 晚市免费升级至霜降和牛套餐!先到先得架,快啲攞咗coupon先啦