2021-10-29
1971 浏览
真系谂唔到原来咁旧式的观塘工厦都有一间咁出色嘅小店😍可以拍拖激下女朋友嚟一个大反差👍🏻小店约有20坐位,店舖小小但布置相当舒适。令人放松!星期六日没有午餐均采用晚餐MENU。先来张大合照,来之前已经做定功课要试试BOON的封门柳封门柳🐮,即是牛嘅近横膈膜附近嘅位置好似话非常珍贵㗎!BOON用鲣鱼将牛柳熟食,并提高牛柳的"鲜"味。😋为了令客人感受本身牛柳的原味,选用了较淡味的昆布牛油汁。同埋佢个薯蓉食落同普通薯蓉唔同,而且劲creamy!一问之下原来是加了紫菜打成, 配埋牛柳一齐食真系一大享受。烧羊肉配牛油炊饭🐑又系惊喜之作!起初仲觉点解有咁多酱,点食啊😒 点知原来内有干坤!个忌廉咖喱酱一啲都唔滞,点埋啲羊肉食到我哋舔舔脷🤪。至于个饭就劲重牛油香、其实个饭我都冇乜点食两个仔都清晒啦XDDD餐前小吃-赤虾他他好精致,好似食紧法国餐咁芝士酱下的是切粒的车厘茄及赤虾刺身。捞埋一齐食又几新鲜。其实除咗野食BOON的饮品都比我超大惊喜伯爵茶系我至爱,坊间比较小见有伯爵Lattle。首先黎到只系打卡已经赢绝!一饮之下我即刻向老公示意超正。伯爵茶香浓奶泡细滑。一向饮开热饮的我,都念念不忘。芒果乳酪沙冰
星期六日没有午餐均采用晚餐MENU。 先来张大合照,来之前已经做定功课要试试BOON的封门柳
封门柳🐮,即是牛嘅近横膈膜附近嘅位置好似话非常珍贵㗎!
BOON用鲣鱼将牛柳熟食,并提高牛柳的"鲜"味。😋
为了令客人感受本身牛柳的原味,选用了较淡味的昆布牛油汁。
烧羊肉配牛油炊饭🐑
又系惊喜之作!起初仲觉点解有咁多酱,点食啊😒
至于个饭就劲重牛油香、其实个饭我都冇乜点食两个仔都清晒啦XDDD 餐前小吃-赤虾他他
好精致,好似食紧法国餐咁
芝士酱下的是切粒的车厘茄及赤虾刺身。
捞埋一齐食又几新鲜。 其实除咗野食BOON的饮品都比我超大惊喜
伯爵茶系我至爱,坊间比较小见有伯爵Lattle。
首先黎到只系打卡已经赢绝!一饮之下我即刻向老公示意超正。
伯爵茶香浓奶泡细滑。一向饮开热饮的我,都念念不忘。
芒果乳酪沙冰
我会形容系一杯甜品,系一杯停唔到口的甜品
芒果人人爱,加埋乳酪酸酸甜甜又唔会喧宾夺主。
有半杯都比仔仔抢住黎饮了。 除咗大厦本身比较残旧,所有野我都好满意。绝对系会返战的一间餐厅