2017-09-16 1102 浏览
今日同Mr. A试左间新开既餐厅,食佢最钟意食既牛扒。间餐厅系何文田叫Top Blade Steak Lab,个菜单得两种拣: 平铁牛扒同客席主厨平铁牛扒 (其实唔知有乜分别),后者贵少少。薯条任食 配菜有沙律、汤同饮品。我叫左平d个个,而高要求既Mr A就当然食贵d个个客席主厨。一上枱个牛扒就传来炭烧香味,medium rare岩岩好唔会血淋淋,入口即溶好软好juicy。我试埋Mr A个个,点知仲好食,超级有牛味。个酱汁唔会太抢。配埋个side dish沙律好yummmmy! 松露油薯条真系唔同d,好香! 薯条任食对于大胃王既佢好著数。食到佢lam lam脷,我谂都唔差得去边,哈哈。价钱唔贵,以呢个质素我地都觉得好抵食。服务细心,个店面都好cozy。听讲迟下menu会有多d选择,已决定下个星期返兜,非常推荐!!!
配菜有沙律、汤同饮品。

2017-09-15
  • 松露油薯条