2021-05-12 348 浏览
平时去亲九龙城都一定系食泰菜,今日由朋友带路,去食打冷野!去到见到铺头细细间,系好地道既潮州铺~卤水档挂左林林种种卤水,包括鹅、墨鱼,下面仲有D肠、豆腐,好多款式!我地叫左碟卤水拼盘、煎蚝饼、小炒皇同反沙芋!卤水拼盘就好以满足我咩都想试既喂食本色~拼盘好丰富,有鹅片、墨鱼、红肠、鹅肠、猪头肉、猪肠,仲有椰菜同豆腐系底。卤水汁好正,每样食材都好入味,连豆腐都好够味,大赞!鹅片嫩滑、墨鱼鹅肠好爽脆,样样都好好食!煎蚝饼好大份!$70唔洗但有3块大大块蚝饼,酥脆得来D蚝亦好鲜甜,配啤酒一流!小炒皇,有韭菜花、菜甫、西芹、鱿鱼、虾干、腰果,面头再铺上脆脆白饭鱼,成碟好香口,食唔停口!好戏在后头,反沙芋唔系周围有得食,有得食都唔系度度好食,呢个反沙芋十分正宗!芋头好炒而唔实,外面包住一层糖,外脆内软,正到不得了!而后黎九龙城,可以食打下冷~下次等我试埋大眼鸡先!一定会再来帮衬!
平时去亲九龙城都一定系食泰菜,今日由朋友带路,去食打冷野!

我地叫左碟卤水拼盘、煎蚝饼、小炒皇同反沙芋!

2021-05-11
  • 反沙芋