平时返工都会贪方便啲嗌外卖或者带饭,今日有朋友嚟到牛头角呢头,一于出去食下嘢啦!有别于其他嘅茶餐厅,呢度环境好舒服,因为限聚令而分隔嘅版都好干净,啱啱过咗午饭时间,人少啲,仲可以望九龙湾个边𠻹!同朋友一齐食最开心就可以一齐share,样样都食到就最过瘾! 海滨汇唔算好多人,Lunch Time 嚟等咗15分钟左右,Lunch 都好多选择,我哋就拣咗 K.千岛海鲜薄饼 同埋 M.韩式牛肉猪骨浓汤粉丝!M. 韩式牛肉猪骨浓汤粉丝 $72粉丝味道好够,啖啖猪骨浓汤香味!牛肉唔会太少(无记错都有7-8片㗎!)少见系茶记品牌见到韩式风味,系有惊喜嘅!K.千岛海鲜薄饼$78 Pizza要焗所以时间都会耐小小,但值得期待呀!海鲜料&满满芝士好平均咁cover块pizza,饱足感绝对系满分!手工姜汁撞奶茶 & 冻柚子薏米水  (跟餐每杯 + 8)如果佢lunch可以拣埋小食嘅话,3 个女仔两个餐都好够食!

M. 韩式牛肉猪骨浓汤粉丝 $72
韩式牛肉猪骨浓汤粉丝

K.千岛海鲜薄饼$78
千岛海鲜薄饼

手工姜汁撞奶茶 & 冻柚子薏米水  (跟餐每杯 + 8)

手工姜汁撞奶茶 & 冻柚子薏米水

餐汤