2022-08-17 46 浏览
去亲旺角除咗买衫之外,最钟意就系去睇吓啲宠物店,依间餐厅系旺角胜利道,好远已经见到《Peko Peko》依个招牌。餐厅暖色系嘅色调,会见到好多干花嘅摆设同埋木系嘅家私,所以坐低感觉都几舒服。食物方面今次就叫咗一个沙律同埋两个主菜,分别系:Spring Garden $138色彩缤纷嘅沙律,上面系一个整成花形状嘅巴马火腿。材料相当新鲜,有各式各样嘅水果,桂花蜜瓜、蜜桃等等。仲有我最爱嘅紫色无花果。好fresh!必点👍👍👍酿海鲜南瓜批 $198做法相当有惊喜,其实就系将各种海鲜酿入一个小南瓜当中。南瓜上面放左满到泻嘅鱼籽,中层加入左拉丝状嘅白子芝士,最内层就好丰富,有蟹柳、青口、蚬、鱿鱼、带子。南瓜皮其实已经烤到软身,所以可以直接切开食,南瓜食食落都好甘甜,依然菜真系好惊喜。海胆三文鱼子竹炭乌冬 $188上面嘅三文鱼籽同埋海胆已经好吸引,海胆又大块又新鲜,食落好新鲜甜美,鱼籽咬开带点淡淡嘅海水嘅咸鲜味而海胆食落就好鲜甜。黄色嘅酱汁食落系海胆汁,加埋黑色嘅竹炭乌冬,食落好creamy同埋浓郁鲜甜。个乌冬食落就唔系好淋身,都有少少烟烟韧韧咁。焙茶拿铁 $38估唔到比较香浓嘅焙茶加埋鲜奶其实好夹

食物方面今次就叫咗一个沙律同埋两个主菜,分别系:

Spring Garden $138

酿海鲜南瓜批 $198

海胆三文鱼子竹炭乌冬 $188

焙茶拿铁 $38
估唔到比较香浓嘅焙茶加埋鲜奶其实好夹,茶味浓郁,上面仲有一个拉花形状添,可以叫一杯打下卡。

💰人均250蚊左右晚市