2019-05-14 564 浏览
今日放假所以想衬住好天气出去走动走动,沿住薄扶林公园行上山顶,可能系假期所以好多人,好多游客😱上到去先知peak tram整梗,所以上上落落都靠巴士🚌不过d车有得直出金钟同中环,而且班次好密。难得咁而冇上山顶,梗系行个圈先走啦,行过见到大大张Gordon Ramsay 嘅相,发现呢到有佢开餐厅,之后系门口Tv见到张好吸引嘅berries 加类似waffle 相,作为一个pancake 加waffle 控当然心心眼😍要入去试一试!餐厅环境十分正!好有情调Waiter 哥哥话个berries pancake 系早餐先有,唯有下一次再黎试过啦🥺叫左个dry aged beef burger 🍔 肉味好浓,加埋mustard sauce 同烘过嘅汉堡包👍🏻同set仲有粗身薯条,外脆内软,好食😋补偿食唔到既pancake 叫左个焦糖拖肥布丁,初初都觉得有d担心太甜,食第一淡之后就觉得不得了,下面pudding 部分系热既,入而有d nuts 上面系冻冰冰嘅雪糕,最底仲有拖肥汁同d caramel crunch ! 好香甜好好食🤩成个组合无得输,亦唔会死甜甜到食食唔好! highly recomm

餐厅环境十分正!好有情调

同set仲有粗身薯条,外脆内软,好食😋

补偿食唔到既pancake 叫左个焦糖拖肥布丁,初初都觉得有d担心太甜,食第一淡之后就觉得不得了,下面pudding 部分系热既,入而有d nuts 上面系冻冰冰嘅雪糕,最底仲有拖肥汁同d caramel crunch ! 好香甜好好食🤩成个组合无得输,亦唔会死甜甜到食食唔好! highly recommended!!