究极丼 推介丼饭上摆满左赤虾,三文鱼,带子,三文鱼子,海胆同埋油甘鱼。刺身非常新鲜,海胆好甜。仲附上一个蛋黄海带丝捞饭用。 双色鱼生冷豆腐呢道菜睇落好精致,充满了色彩和层次感。鱼生的鲜味和冷豆腐的柔滑口感相互融合,带来了一种清新的味道。清酒煮蚬 用清酒为基底煮熟的蚬,除咗有浓郁嘅清酒味,佢仲爆咗啲日本大葱,成个汤底好鲜甜。它的酒香和蚬肉的嫩滑简直绝配。 梅花烂漫入口好香,又唔系好浓郁嘅梅酒。 食日本菜成日都会想饮清酒梅酒呢一啲,呢一间嘅选择都好多。 京姬柚子柠檬酒这款柚子柠檬洒带有清新的柚子香气和微酸的柠檬味道,非常适合作为餐前或餐后的一杯酒。侍应有介绍呢一杯系偏酸,朋友饮落觉得都几开胃,中和左酒嘅浓味。浓汤番茄咖哩生肉鸟冬浓汤以番茄和咖哩为基底,味道酸酸辣辣,加入生肉本身牛味好重,成个汤底好惹味。紫苏梅酱软骨鸡肉好似出边食嘅软骨鸡肉棒,不过佢嘅软骨比较大粒,更加有口感 。软骨鸡肉的口感嫩滑,搭配梅酱的酸甜味道,成个Combo配合得好好。避风塘炒枝豆一上菜已经闻到避风塘嘅味,非常香。 食落去有牛油嘅香味亦有避风塘嘅惹味。 系一个非常适合送酒嘅菜。
究极丼 推介

双色鱼生冷豆腐