2024-11-24
天气突然转冻,梗系要食返个热辣辣嘅烧肉暖下胃啦。今次食嘅系B 餐匠心烧肉放题。喺openrice book 位仲有9折,HKD288 一位抵啊😋😋餐厅光猛,主要系卡位,阔落好坐。一坐低待应哥哥已经上前菜,开定炉,好有效率。炉上面有芝士粟米,同蛋。前菜有泡菜,沙律,萝卜,薯蓉,芽菜等,几小碟。泡菜偏甜唔辣,系迁就香港人口味果只,中意食传统泡菜的话,就未必系你杯茶。其余嘅就不过不失。先试下d 烤肉类,叫咗韩牛外群肉,韩国严选牛肉,葱蒜韩牛五花,炑八厚切五花腩,鸡翼。韩牛外群肉最出色,虽然细片,但好浓牛味,系韩牛独有嘅香味。韩国严选牛肉,个样几靓几大块,食落感觉似靓嘅美国牛,唔差,但始终不及韩牛。葱蒜韩牛五花就系平时韩烧,甜甜地嘅腌肉味。炑八厚切五花腩,唔够肥烧完比较硬身。鸡翼无特别。反而佢嘅韩熟食做得唔错蜂蜜牛油炸鸡似新鲜炸起,香,嫩,juicy.韩式粉丝,粉丝比较湿,但满满麻油香,都几好。特别想赞佢嘅大酱汤,可能厨房将大量头头尾尾唔要嘅肉放埋入去煲,劲足料劲甜,出色。配埋个蟹籽紫菜手抓饭去食烧肉,大满足---要弹嘅系佢嘅海鲜,红虾,蚝同八爪鱼全部都系淋淋霉霉咁,佢又唔系坏,似乎系溶雪后浸
今次食嘅系B 餐匠心烧肉放题。
餐厅光猛,主要系卡位,阔落好坐。
韩牛外群肉最出色,虽然细片,但好浓牛味,系韩牛独有嘅香味。
葱蒜韩牛五花就系平时韩烧,甜甜地嘅腌肉味。
炑八厚切五花腩,唔够肥烧完比较硬身。
鸡翼无特别。
反而佢嘅韩熟食做得唔错
蜂蜜牛油炸鸡似新鲜炸起,香,嫩,juicy.
韩式粉丝,粉丝比较湿,但满满麻油香,都几好。
配埋个蟹籽紫菜手抓饭去食烧肉,大满足
---
要弹嘅系佢嘅海鲜,红虾,蚝同八爪鱼全部都系淋淋霉霉咁,佢又唔系坏,似乎系溶雪后浸咗一轮再上枱做成
另外,餐厅饮品选择较小,汽水,啤酒,乌龙茶夹埋得5,6款。
甜品亦只有3只味嘅牛奶公司雪糕。
整体上食物唔差,如果要求唔高,食下d 熟食,烧肉(唔推荐海鲜)平平地叫做乜都有得食下系几好嘅选择。