2020-09-29
放假的确系要好好同朋友食下好西倾下计~今次就拣左呢间新开既餐厅😍上到去间餐厅原来都好大!餐厅分为两part唔同既design,一part就正常餐厅咁有餐枱同櫈,另一边就设计好有特色,好啱打卡~不过呢日都比较多人,所以同朋友就无机会坐去啱打卡个边~唔紧要,食物系我地今次既重点😂睇到佢个餐牌,见到d野食都好有高级餐厅既感觉~不过只系需要平常餐厅既价钱😂Topical Delight -$88呢杯mocktail加左新鲜既西瓜汁同埋苹果汁,饮落去仲有d香草既味道,都几特别同埋好清新👍🏻而且多数cocktail mocktail都系比较细杯反而呢杯比我想像中大杯👍🏻芒果蟹肉牛油果塔 - $138黎食之前有上网睇过食评,好多人都有叫呢道菜🤔果然,系真系几好食!芒果超甜😍顶层既蟹肉好鲜味,食落唔会觉得肉质好梅👍🏻原来蟹肉牛油果同芒果系咁夹😌watermelon sandwich - $108系睇紧menu个阵侍应走过黎介绍佢地menu无既两个自创菜式,其中一个系watermelon sandwich~原本觉得西瓜三文治好似好奇怪,但又觉得几得意所以就叫左黎试下😂原来系西瓜取代左面包夹住块猪腩肉🤩食
Topical Delight -$88
芒果蟹肉牛油果塔 - $138
watermelon sandwich - $108
系睇紧menu个阵侍应走过黎介绍佢地menu无既两个自创菜式,其中一个系watermelon sandwich~原本觉得西瓜三文治好似好奇怪,但又觉得几得意所以就叫左黎试下😂原来系西瓜取代左面包夹住块猪腩肉🤩食落去几特别,煎过既西瓜个质感变到好似蕃茄咁~而且块猪腩肉都好淋好好食,值得一试👍🏻
菠菜芝士意大利云吞 - $148
平时系普通餐厅真系比较少见意大利云吞~d汁系蕃茄芝士汁,食落唔会觉得太漏。一碟份量都几多,而且粒粒云吞都劲多馅料👍🏻
炭烤美国顶级谷饲西冷 - $338
块扒好厚好大块😍食落口仲好多肉汁,油脂香重!值得一提既系块扒切开个阵无血水👍🏻旁边既配菜都算多~选材方面一d都唔马虎👍🏻👍🏻
另外要赞既系侍应会主动提出先上前菜,等你食到咁上下先会上主菜👍🏻而且食完前菜仲会帮你换碟同餐具,真系好少餐厅会咁贴心❤️