2020-07-25
自从疫情以来,日日留在家中🥱但总有一点点东西要令自己开心一吓,如食一个满意嘅下午茶☕😄(时间3:30~5:00)。呢间炊公馆嘅中式下午茶,朋友已推介多次,但今日终于嚟一试系咪咁好食先😝。一向喜欢饮茶食点心🥟嘅我,难得假期出尖沙咀买嘢,而顺便试吓佢呢个☕set先。虽然好多食评已讲过多次点好食,而我都认为点心系好有水准👍,每样点心都好好味😋。最值得赞好就系佢唔会因做7折特价而将货就价,食材好新鲜但美中不足系出自佢啲茶☕到,叫咗“铁观音”但好老实讲啲茶🍃质素真系要提升啦🤔,因为完全无茶嘅香味🙄(有点意料之外)。点心同茶系一对,若其中一样不足都对整体有影响🤨。整体嚟讲对食物同服务都满意,希望下次再嚟食嘢时会有意外惊喜啦🤩!反而想试吓以下4人午市套餐,好似好正咁。睇住靓景加上美味点心🥟令人差点忘记咗疫情😷,虽然人数唔多但都要快快🏃♀️回家🏠减少人多聚集,希望疫情早日过去一切回复正常,大家可周围去食嘢😄。
点心同茶系一对,若其中一样不足都对整体有影响🤨。
反而想试吓以下4人午市套餐,好似好正咁。