2023-04-08
一间位于旺角豉油街嘅高级寿喜烧和牛餐厅!店舖内装饰非常细致,好似真系好咗日本咁🇯🇵好有日式环境之余坐位阔绰,用餐体验丰富😻鹿儿岛黑毛和牛A5🐮呢款A5和牛绝对系美味嘅代表!黑毛和牛嘅质感非常柔软,口感丰富,充满咗肉嘅天然香气🤪寿喜烧烹调嘅方法简单,让牛肉嘅味道咁弥漫出嚟,每一口都带嚟幸福嘅感觉🥰稻庭乌冬经典嘅日本料理🇯🇵有非常独特嘅口感同嚼劲🤪乌冬面条滑顺,嚼起嚟弹牙,同埋酱汁完美嘅配搭,令人爱不释口😻烧饭团🍙呢道简单嘅料理,味道却非常美味🤩!米饭经过烧烤,外层酥脆,内部软绵,每一口都充满咗米饭香,再加上美味嘅酱汁同海苔😋,味道更系一级棒👍🏻炸帆立贝炸帆立贝有著鲜美嘅口感!经过炸制之后,外层酥脆,内部肉质鲜嫩😋,味道鲜甜。再加上美味嘅酱汁,味道更系让人难以抗拒🤤牛舌🐮烧牛舌有丰富嘅口感同味道。牛舌嘅肉质柔软,烟韧爽口,啖啖都有烧肉香味🤤芝士番薯🍠烤番薯口感柔软,加上绵密嘅芝士🧀,食落非常邪恶🤤十侍 (Glass)🥃十侍威士忌,有丰富嘅层次同口感😻味道非常细致,口感浓烈,一开始带有淡淡嘅甜味🤪,然后逐渐转化为深沉嘅烟熏同橡木嘅味道🤩Hanabi🍸呢款Hanabi酒味道好特别,而且紫色闪闪
鹿儿岛黑毛和牛A5🐮
稻庭乌冬
烧饭团🍙
炸帆立贝
牛舌🐮
芝士番薯🍠
烤番薯口感柔软,加上绵密嘅芝士🧀,食落非常邪恶🤤
十侍 (Glass)🥃
Hanabi🍸
呢款Hanabi酒味道好特别,而且紫色闪闪嘅外观非常打卡able📸,饮落有种清新、柔和嘅口感同味道😋味道非常细致,有著淡淡嘅果香同微甜嘅味道,非常适合搭配美食享用👍🏻