餐厅: Kyoto Joe
资讯:

2023-02-14 267 浏览
老婆帮自己庆生, 揾到呢间位于兰桂芳嘅高级日本餐厅, 原来里面有个素食menu。呢个素食menu, 由前菜到卷物、串烧、主食、天妇罗都有。安排上会由餐厅顺序逐一送上, 每道菜都好有惊喜, 除咗摆盘充满心思, 亦相当美味, 食材全属天然, 没有制成品类。由于食到天妇罗类已经够晒, 我哋叫经理唔使安排任何热盘(即饺子/杂菌/杂菜/炒饭/乌冬), 反而想再食某几道前菜/卷物同烧物, 就再安排送上。临走前跟经理Carol倾谈, 原来餐厅为呢项素食menu做咗多番研究, 因应不同素食群体, 而作出多次修订, 佢哋嘅团队好有心, 坚持保留素食menu, 值得欣赏和支持。最后补充, 呢度环境一绝, 位于23楼, 可饱览中环风景, 餐厅内系传统日式装潢, 而顾客们都彷佛来自上流社会, 如果想约朋友慢慢品尝日式料理, 绝对推荐。

呢个素食menu, 由前菜到卷物、串烧、主食、天妇罗都有。

绿天使他他/菠菜沙律
卷物