2018-05-15 310 浏览
同朋友2个人收工系附近食饭,又唔知食咩好,毕竟平时返工食lunch已经系quarry bay食,最后决定食飨和民,因为见有好多位。食飨和民有样野烦就系个menu有太多野食,睇到人眼花缭乱,所以我地最后都系简单d,叫左个豪华2人套餐,见佢好多野食,而且又唔洗烦。凯撒沙律 - 虽然写半份,但分量好大。正正常常,无咩特别。5品刺身组合 - 吞拿鱼、牡丹虾有鲜味;三文鱼正常;带子略嫌逊色,带点雪藏既味;三文鱼子+萝卜蓉呢2样好似唔太夹。天妇罗盛合 -  天妇罗又意外地炸得几好,唔会话太多粉。和牛寿喜烧锅 - 牛肉ok, 肉质都鲜嫩既。同埋本人真系好钟意寿喜烧,所以野放落去煮都会加添一种清甜既感觉,蔬菜类就更明显啦。原只蒜味鸡腿烧 - 呢个有惊喜!烧得岩岩好,外皮脆得黎有d焦香但一d都唔油腻,入面d鸡腿肉鲜嫩多汁,正!水信玄饼 -  外表好精致,好似食得既水咁,本身无咩味道,加埋黄豆粉+黑蜜,令佢靓得黎又好食。 最后不得不提d上菜效率好快,但略嫌太快了,一次过上晒10道蔡,搞到d野好快就冻 晒,我地仲要有个锅,所以建议下次叫呢个套餐既时候记住叫佢上菜上慢d。

凯撒沙律
凯撒沙律 - 虽然写半份,但分量好大。正正常常,无咩特别。

5品刺身组合

天妇罗盛合
天妇罗盛合 -  天妇罗又意外地炸得几好,唔会话太多粉。

原只蒜味鸡腿烧

水信玄饼