特选寿司拼盘 9件寿司饭软硬适中, 而且上菜寿司饭仲系暖暖地,呢样嘢好加分!👍🏻🤣 刺身新鲜而且大块, 整体成个拼盘淡味嘅鱼生又有,浓味嘅寿司都有。 左口鱼上面嘅酱汁好特别,再加埋七色芝麻,解咗左口鱼嘅腻。 赤虾寿司上面都有芝士酱同埋黑鱼子,令到只虾嘅鲜味提升,亦唔会太寡。栗米滑蛋地狱汤乌冬配日式炸饺子🥟一上菜就闻到好大浸芫荽味,好啱我呢啲芫荽控。 好少见日式料理会落芫荽,感觉有少少fusion。 汤底偏辣但系食吓食吓又觉得好惹味。 再配合埋啲粟米嘅甜味中和下, 成个汤底嘅感觉酸酸甜甜辣辣 , 而且粟米提升咗成个面嘅口感。 整体配合得唔错。饺子新鲜炸出嚟脆卜卜,里面嘅馅料应该系椰菜猪肉,味道适中,唔算太多味精。 清酒煮蚬 推介👍🏻一上菜已经闻到淡淡清酒嘅味道,好香! 里面有好多蒜头洋葱,应该系爆炒完再落清酒煮。 食落去啲洋葱蒜头都有清酒高汤嘅味道,亦有蚬嘅鲜甜。 里面嘅蚬都好新鲜, 冇食到有沙。 配合埋个汤底,冇得输。海胆右口鱼边虾卷 推介👍🏻左口鱼听得多,右口鱼第一次! 右口鱼烧一烧里面嘅鱼油香标晒出嚟, 仲有少少炭烧嘅香味,再配合埋海胆浓郁嘅味道。 成个组合唔错! 喺个反卷里面
特选寿司拼盘 9件

栗米滑蛋地狱汤乌冬配
日式炸饺子🥟

清酒煮蚬 推介👍🏻

海胆右口鱼边虾卷 推介👍🏻
左口鱼听得多,右口鱼第一次! 右口鱼烧一烧里面嘅鱼油香标晒出嚟, 仲有少少炭烧嘅香味,再配合埋海胆浓郁嘅味道。 成个组合唔错! 喺个反卷里面,仲有炸虾,咬落去仲好松脆好有口感。

梅花烂漫
见佢最近做紧酒精饮品有折,就试吓呢一杯梅花烂漫。我对梅酒嘅印象不嬲觉得好甜,呢一杯重梅味,等啲冰融咗少少饮落去唔会太甜,亦都唔会太重酒精味。

整体餐厅环境好舒服,食物亦都好新鲜。 最近好似做紧酒精饮品优惠,下次可以同朋友再嚟小酌一下。

2023-12-04
  • 海胆右口鱼边虾卷