2014-12-31 839 浏览
今日系年终清假最后一日,瞓醒落高街再试新餐厅。今次由救恩行到正街,逐间睇menu,其实冇咩心水,见依间店员主动搭讪,咁就试吓你啦!Set lunch有4个course,汤或沙律,主菜($98起),甜品同咖啡茶,另加一。我拣左吞拿鱼沙律,margarita pizza($98)。先送上面包蓝,系两块长法包,暖暖地有d脆,不过同Italian Cuisine嘅比,我钟意后者多d。吞拿鱼沙律嘅份量都适中,不过太多olive oil,食到成口油,生菜都萛生鲜,如果加少少黑橄榄,会惹味d.Margarita pizza有8-10寸阔,开8件。我钟意薄又脆嘅饼底,依个pizza底我都ok钟意。pizza上枱时,侍者同时送上一支非常大支嘅辣椒油,睇真d,应该系自家用橄榄油同辣椒浸嘅,我怕太辣,第一次只系落左几滴,一试,点解冇味嘅?!跟著就落多d喺碟嚟点,讲真,我唔太食得辣都觉得冇辣味,钟意食辣嘅,一定唔钟意啰。讲番pizza味道,因为芝士落得够多,食嘅时候有拉芝士丝嘅效果,赞!以平淡嘅margarita口味,萛合格。跟餐送嘅甜品系急冻tiramisu,跟预期一样,唔好食,唔讲完全唔知系tiramis

跟餐送嘅甜品系急冻tiramisu,跟预期一样,唔好食,唔讲完全唔知系tiramisu,建议cancel送甜品,转加钱换,同时提升甜品质素。

总括而言,la terra set lunch食物质素不及italian cuisine. 不过真系要赞店员嘅服务,非常主动细心!
2014-12-31