2023-03-07 1856 浏览
终于唔使戴口罩,好多地方都开始放宽,梗系周围去揾嘢食,今日去咗位于观塘嘅APM行街,见到商场入边全部都系连锁店,所以决定喺附近望下有咩好食,点知比我发现到呢间三小鱼呢间中式餐厅,入面灯光好光猛,地方又阔落,位置仲非常方便,见到餐牌价钱非常合理最重要系位于观塘区附近唔需要等排长龙嘅升降机,餐厅入面有好多辣嘢食,啱晒钟意食辣嘢嘅朋友呢度无论系环境服务态度同食物嘅味道卫生都令我非常满意靠墙仲有梳化位地方又唔会迫夹墙上面挂满牌,全部写晒名式嘅菜肴,容易见到招牌嘅食物方便客人选择拣咗陈皮普洱茶靑麻椒安格斯牛柳粒$168鲜菠萝芥末虾球148烟熏糖心蛋(半只)$36黑砖豆腐$36法式焦糖炖蛋$58涂胶炖手工菊花豆腐$48青麻椒安格斯牛柳粒,牛肉煮得刚刚好,一口一啖,而且牛肉味浓郁,大厨控制时间刚刚好,肉质又够林身鲜菠萝芥末虾球,虾球底部有新鲜菠萝粒,菠萝好甜又新鲜,虾球有炸过加上芥末汁, 十分惹味,虾肉十分新鲜爽口弹牙,证明食材非常新鲜法式焦糖炖蛋,呢款似中西合璧甜品,见到表面放有桃胶,原来同焦糖炖蛋一齐食会咁夹,表面焦糖够脆,炖蛋好滑,又香又浓郁嘅奶味,而且甜度适中,超水准。黑砖豆腐,一咬落去个皮
见到餐牌价钱非常合理
最重要系位于观塘区附近唔需要等排长龙嘅升降机,
餐厅入面有好多辣嘢食,啱晒钟意食辣嘢嘅朋友
呢度无论系环境服务态度同食物嘅味道卫生都令我非常满意
靠墙仲有梳化位
地方又唔会迫夹
墙上面挂满牌,全部写晒名式嘅菜肴,容易见到招牌嘅食物
方便客人选择
法式焦糖炖蛋$58
涂胶炖手工菊花豆腐$48

鲜菠萝芥末虾球,

法式焦糖炖蛋,
黑砖豆腐,一咬落去个皮好脆,而且唔厚,内里豆腐非常之嫩滑,好味有惊喜, 豆腐嘅皮仲要做咗黑色
非常特别
这个烟熏糖心蛋,
上面放咗啲腌制咗嘅茶树菇,但系有少少辣,入口更加惹味,蛋黄糖心好香蛋味
一人半只真系唔够喉

这个金菊桃胶炖手工菊花豆腐,
送到我的面前,很漂亮,佢将豆腐切到好似菊花咁,师傅刀工了得,糖水有涂胶和菊花的味道,入口清甜,豆腐入口很滑,这个甜品很出色
  • 黑砖豆腐