2022-08-01
🦆京沪酥香烤鸭(半例)$208鸭皮、鸭肉系分开既,鸭皮酥脆,点少少砂糖就已经好好味🤤鸭皮下唔会有过多既脂肪,但一样有油香🥰鸭肉唔会干柴,可以摆上蒜蓉,别有一番风味😌饼皮薄得黎几烟韧,唔会觉得有面粉味😗配料一共有6款,非常丰富💕🐷埕醋小排骨 $98酱汁浓厚,每一块排骨都沾满晒😽而且卖相都做得唔错,色泽油亮,见到都已经好有食欲😍味道酸酸甜甜咁,越食越开胃~完全做到上海菜浓油赤酱既特色🇨🇳😋红烧鲍鱼扣花胶(份)$498花胶肉质丰厚,食落有少少浆住个口咁,觉得自己补左好多骨胶原👧🏻个人觉得鲍鱼比花胶出色,肉质细嫩,味道鲜甜,无干货既海腥味,酱汁都渗晒入鲍鱼肉到🧡🦐杨枝沙律虾球 $238虾球爽口弹牙,炸浆系薄薄一层,口感非常好😉但系唔知点解个炸浆入口果下食到麦乐鸡味😂酱汁酸甜开胃,加上色彩缤纷既卖相,整体十分满意🌈🐟酸汤海斑片 $338虽然餐牌有辣椒,但系完全无辣味,反而酸味好突出💁🏼♀️海斑片值得一赞,肉质鲜嫩,鱼皮够厚,好有胶质😻但系配料就比较少🥣茶树菇炖螺头汤 (位)$158味道鲜美浓郁,材料丰富🫶🏻螺头、茶树菇既份量唔少,螺头既味道完全溶左系汤到👍🏻👑宫廷烟熏素鹅 $98烟熏味重,入面既
🐷埕醋小排骨 $98
😋红烧鲍鱼扣花胶(份)$498
🦐杨枝沙律虾球 $238
🐟酸汤海斑片 $338
🥣茶树菇炖螺头汤 (位)$158
👑宫廷烟熏素鹅 $98
烟熏味重,入面既蔬菜饱满,口感爽脆☺️
😗葱油炝海蜇头 $108
海蜇头爽脆,上海妈咪表示有上海既味道🤤
🥢小笼包(6只)$78
皮薄多汁,肉质松化,汤汁唔会油腻💁🏼♀️
第二次到访呢间餐厅,菜式都系一样高质🤩呢到仲有陈皮普洱饮,比其他茶更能够解腻🍵而且餐前小食好有心思,豌豆好香口,上台就即刻清晒😂环境都坐得好舒适,推荐大家屋企聚餐黎呢到!