2024-01-11
今晚收工,爸爸说不想煮饭,想懒一下,咁就近近地去附近呢间波士冰室食返个晚餐。之前间中都会来光顾,因为餐厅食物多种类,即炒粉面、晚市客饭、晚市扒类、常餐等等都应有尽有。价钱又相宜,又抵食又大份,所以都系我们家庭的另一个饭堂。今晚又黎食了,睇完餐牌都心痕痕,好多款都想食,最后我们点了两个晚市精选。点套餐仲有老火汤附送,今晚的汤是猪𦟌萝卜汤,又甜又足料,好正。爸爸点了一杯热奶茶,奶茶茶香浓,又幼滑,令人赞不绝口。我点了一杯忌廉沟鲜奶,甜甜的鲜奶混和了忌廉,又香又好味。餐厅仲提供好多唔同既怀旧特饮,正。香煎BBQ猪扒拼特长猪肉肠,可跟饭/意粉/薯菜,而我就跟了薯菜。份量好足好大份,看到又香又好味既BBQ猪扒,啖啖肉,而且肉质好腍好好味,仲有浓浓既汁酱,吃起来又好味又多汁。好正。特长猪肉肠外皮好脆,中间啖啖肉,好好味呢。仲有超大份脆卜卜热辣辣既薯角,好丰富好邪恶呀。另一款点了意式茄茸海鲜天使面,好香好浓郁的蕃茄味,除了味道有蕃茄香外,仲会食到茄茸,真材实料的。海鲜都好多呀,有青口、鱿鱼、蚬,超级丰富,又足料又大份,仲要好好味,正。
爸爸点了一杯热奶茶,奶茶茶香浓,又幼滑,令人赞不绝口。