\ 寻 回 旅 行 的 滋 味 🤤\多谢大家提醒🙇🏻‍♀️日后一定会睇清睇楚🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️立即上wolipay翻check资料·【只属传言 / Hearsay ONLY】网友报料指: 第一个义士牺牲时steak bar经理讲:「我觉得佢唔惨, 佢系抵死。」, 另外亦有蓝丝员工讲:「搞到我收工等左20分钟都冇车 要局住搭的士返屋企 好惨。隔离铺龙门冰室抢晒d生意, 抵佢俾人打烂。」(有证据表明, 证实网友报料为一手可信, 但涉及个人资料, 所以不会上传有关证据。 )\\灯龙街美食林立,台湾菜、日本菜咩都有🤤,今次食好耐冇食过嘅吉列牛🐂,上次晚市时段嚟等晒位,今次拣啱时段嚟,终于冇咁多人啦🥰·SET B — 吉列炸和牛扒 $278推荐指数:★ ★ ★ ★ ★一个SET会有一份吉列和牛、一碗饭🍚、一份豆腐同一碗沙律🥗,生熟度可自己控制,建议每边烧30秒;薄薄嘅炸皮包住入口即溶嘅和牛,外层香脆,和牛质感软嫩,油脂分布均匀,肉汁饱满具油香,配有一碟小酱汁,但唔点酱都已经好正🌟·SET G — 顶级肉眼牛扒 $258推荐指数:★ ★ ★ ★ ☆同样配有一碗饭素饭同前菜,Order咗5成熟,
\ 寻 回 旅 行 的 滋 味 🤤
SET B — 吉列炸和牛扒 $278
推荐指数:★ ★ ★ ★ ★
SET G — 顶级肉眼牛扒 $258
推荐指数:★ ★ ★ ★ ☆
同样配有一碗饭素饭同前菜,Order咗5成熟, 肉质厚身软稔,肉汁锁住够Juicy,牛味相对香浓
和风紫菜薯条 $48
推荐指数:★ ★ ★ ★ ☆
紫菜一啲都唔吝啬,搭上粗薯再配牛扒食,简直系最佳配搭
饮品方面就叫咗荔枝梳打&蜜桃梳打,正常发挥😋😋;除咗梳打,仲有果汁、汽水、椰子水、柚子蜜等,仲有d酒精饮品供应🥂,价钱由$38~$588不等,都有唔少选择👍🏻
📍 Steak Bar (铜锣湾)
铜锣湾登龙街36-48号登辉大厦地下B号舖
🚇铜锣湾党铁站B出口,步行3分钟