2022-06-27
大南街出名多cafe,但其实仲有好多好用心又高质既小店。系近太子就一定要数@handsbarhk☺️ 佢地支持本地product之余,仲对蜂蜜酒,啤酒,Gin同每一道菜都好有独到嘅眼光😉一坐低梗系叫最signature嘅drinks,就系青柠蝶豆花蜂蜜酒。佢个蜂蜜味超香,甜度适中,个人觉得配浓味嘅食物几适合。仲叫咗Tai Wai Brewery既本地手工啤酒,系果香型,热情果同茉莉🥰 你可以根据你钟意嘅类型,甘度同酒精浓度去拣你想饮嘅手工啤。头盘我哋叫咗蟹肉牛油果日式田园沙律,蟹肉调味适中,一丝丝蟹肉好松化,咸味同香味主要来自中间既三文鱼,而牛油果就balance番成个菜,亦唔会太多搅到抢咗个主角。沙律系陪胡麻酱汁,伴碟系好爽口既紫薯片🤭 主食叫左啤酒慢烤香麻手撕猪肉汉堡,个啤酒味非常之出🤣 佢个香麻感同手撕猪肉(同蘑菇)非常之夹,系唔辣的,甜甜地,即刻胃口大增!佢地既自家油封鸭腿配手打薯蓉系以一个非常亲民嘅价钱令大家试到既法式菜。鸭腿非常之嫩口同juicy,肥瘦啱啱好,外皮亦都好香。配菜今日用咗酸洋葱,可以减少油腻感,其实佢地非常有心,系会用时令嘅食材,所以未必次次一样㗎🤓生酮饮食既你
生酮饮食既你,喺呢度都绝对揾到你想食既野😉
HANDS仲有驻场魔术师可以为你地表演魔术架!原来仲有班可以学😝