2021-08-21 117 浏览
终于有机会再饮我珍奶list top3嘅另一间🥰🥰今次去开鲗鱼涌做嘢 见到地铁站附近有Nuttea绝对要去买来饮😆过下口瘾 nuttea标榜加入五种果仁制成奶盖 仲要系全港首间 呢个gimmick绝对吸引到好多珍奶爱好者🤩🤩呢间铺头唔算特别大 但都叫可以行入室内 有啲位企下 唔洗企系街边等🤪🤪入面装修得几靓 有好多打卡位 又有啲关于nuttea嘅介绍👍🏻👍🏻职员颇友善都会主动介绍推介☺️☺️而且冲嘢都好快手👍🏻👍🏻等一阵就有得饮🤓同同行友人拣左粉红莓好坚果奶盖茶同埋缤纷火龙果坚果奶盖茶☺️呢两杯系佢哋水果系列Top1&2🤩夏日炎炎 饮啲水果茶 消消暑🥳🥳粉红莓好坚果奶盖茶 +黑糖冻💰45+4呢杯奶盖面上撒左啲nuts碎 可以一开始配埋食啲奶盖🤪🤪邪恶完可以再配埋水果茶一齐饮 味道又更丰富 口感浓厚😋果茶味道酸酸甜甜的 但唔会系假甜 好似饮紧士多啤梨果汁咁 而且有小小沙冰感觉😋😋今次加埋黑糖冻好有咬口 真系好适合热辣辣嘅天气饮😍😍缤纷火龙果坚果奶盖茶 +寒天💰39+4呢杯奶盖面上搭配了火龙果粒 颜色更加缤纷 同下面啲火龙果汁相呼应🥰🥰 火龙果汁味也是非常突出😚唔会太甜 整体也感觉很清新😋😋呢杯

粉红莓好坚果奶盖茶 +黑糖冻💰45+4

缤纷火龙果坚果奶盖茶 +寒天💰39+4

呢杯奶盖面上搭配了火龙果粒 颜色更加缤纷 同下面啲火龙果汁相呼应🥰🥰 火龙果汁味也是非常突出😚唔会太甜 整体也感觉很清新😋😋呢杯就加左寒天 好似食紧jelly糖咁 全部捞埋饮都唔会特别漏😛😛

两杯嘢饮嘅奶盖都超厚😙😙见到都觉得好幸福 🥰🥰 佢仲有好多选择 下次继续试其他😋😋虽然价钱偏高 但系质素系度 都系值得嘅🤓