餐厅: 一杯鐵板燒居酒屋
资讯:

2022-09-08 838 浏览
以前同老虎拍拖嘅时候,有一间日式餐厅我哋成日去,前几个月突然知道佢已经结业时简直系晴天霹雳但系最近比我揾返呢间个名有啲似,装修有啲似,食嘅嘢有啲似嘅餐厅,一睇之下原来同我哋以前食开𠮶间系同一个老板啊!趁着老虎仲放紧假就同佢去回味昔日拍拖嘅感觉<东洋卷>几大程度我地都系因为呢个东洋卷而嚟嘅,外皮稍为有少少甜,同埋个鳗鱼可以澎湃多少少就正啦,不过整体而言都好好味<一杯关西烧>呢个上网睇到好多人介绍,食落都好有惊喜,上枱时侍应会帮你切开做9份,食落啲酱酸酸甜甜,外层烟烟韧韧,入边有好大量嘅切丝椰菜,同埋surprisingly竟然有牛筋,整体口感好好,非常唔错<寿司定食>6件寿司+4件卷物+一碗乌冬,唔算好平,但系个质素几好,鱼生处理得唔错,特别系只虾都几弹牙,而且啲寿司饭我觉得好好味<咖啡>呢杯咖啡都系我念念不忘嘅item之一,我唔系好识形容个味道,只系讲得出好香浓,比正常餐厅跟餐嘅咖啡好饮好多呢度嘅装修好靓,真系有种去咗日本居酒屋嘅感觉,墙上都贴咗一啲日本嘅poster几得意

<东洋卷>

<一杯关西烧>