2024-03-19 39 浏览
。前菜$20今日嘅限定前菜系牛舌,真系煮得非常软烂,入口就系一股浓烈嘅牛舌香味,冇太多嘅调料,反而可以突出牛舌本身新鲜嘅味道!口感同埋味道都非常出色,冇谂过苋菜已经令我哋咁惊喜!。明太子$68呢个系我去居酒屋一定要嗌嘅送酒小食,配埋我哋嘅特色清酒真系好夹㗎!明太子入口有少少辛辣,但系佢独特嘅粒粒口感,配上青瓜嘅清新爽脆真系令人欲罢不能!。牛舌$68呢度嘅牛舌真系好抵食,师傅控制火喉控制得好好,可以keep住牛舌嘅肉汁之余仲可以烧得好有色泽口感Perfect!真系好少可以喺香港食到呢一个质素嘅烧牛舌!。铁板和牛烧$138呢个系老板同我哋热烈推介嘅事嘅特色盐板和牛,呢度食物嘅质素真系超乎我想像!呢个和牛烧得啱啱好,非常Juicy,可以见到佢嘅心心仲系红色㗎,非常鲜嫩,配上盐版真系好独特!。比目鱼$68终于知道点解我屋企只猫猫净系钟意食比目鱼味嘅罐罐,呢度嘅比目鱼,简直颠覆咗我对鱼类嘅想像,口感非常滑捋捋,鱼肉唔会太松散,而且𠮶种油脂嘅香气好突出,配上沙律酱真系very Perfect!。壹本茄子$68呢度嘅茄子系原条茄子,要整得好味,真系好烤厨师嘅功夫,配上香喷喷嘅蒜蓉,同埋茄子独特嘅口感

。前菜$20

。明太子$68

。牛舌$68

。铁板和牛烧$138

。比目鱼$68

。壹本茄子$68
呢度嘅茄子系原条茄子,要整得好味,真系好烤厨师嘅功夫,配上香喷喷嘅蒜蓉,同埋茄子独特嘅口感,真系好正!

。鸡皮饺子$48
鸡皮饺子系CP值之最!可以食得出用料非常新鲜,鸡皮非常脆卜卜!而且里面嘅馅料胀卜卜,全部都系真材实料㗎!

。豚角煮$78
呢个豚角煮可以话系今日嘅MVP ,大大啖食肉真系好爽呀!最紧要喺呢度嘅汤味道足够浓郁,但系又一啲都唔油腻,加上煮得软硬嘅豚肉,可以激发到佢油脂嘅香味!最钟意就系佢肥瘦相间嘅口感,真系好想再食多份!

。清酒
呢度嘅酒类有好多选择,大家可以自由畅饮,有比较浓烈嘅口感,亦有入口舒服啲嘅选择。今日我哋嗌咗入口顺滑啲嘅清酒,老板好好人㗎,会续样同你介绍。大家仲可以拣吓靓靓清酒杯饮酒🫶🏻