因为太钟意食川菜😋今晚又约左朋友去发掘好食川菜。见到呢间餐厅有好多好评,一定吾错👍🏻餐厅装修好有特色,一出lift就见到中国风的砖墙,餐厅入面挂满’川满居’的灯笼, 一面墙挂满红色纸扇,好有四川风彩🎭凉拌花甲$78第一次冻食花甲,好好食😋粒粒花甲都好饱满冇沙,粒粒都开晒口。川式风味加左芫茜辣椒,小小辣,超级惹味开胃。京葱牛肉(配6张么么皮)$88呢个超级好食😍牛肉大大片几厚身,重牛味,几淋。京葱份量好多,加埋一齐炒得好有镬气🤤再用么么皮包住一齐食,可以解左少少油腻感,个皮烟烟韧韧,好有口感。6块吾够食,可以另外再叫,都系$10有6张👍🏻糖醋虾球$128呢个虾球一食好惊叹,好弹牙!而且好大只,炸粉好薄,好似有成8,9只。个汁吾会太杰,酸酸甜甜,刚刚好。配菜都多,因为好钟意食洋葱,感觉好满足🤤金汤酸菜鱼$188 餐厅招牌菜之一,果然令人好满意😍好大碟,性价比好高。鱼片大大片,厚身好滑,份量好够。金汤好好饮,好多香料,饮完吾会好颈渴。配菜份量超级多!有莴苣,白菇,炸左的鸡脾菇片,酸菜,薯粉。薯粉好滑好挂汁,但实在太多,食吾晒🤣桃之夭夭$36 金柑柠檬茶$28 桃之夭夭个名好盏鬼🤪好好饮,系

凉拌花甲$78

糖醋虾球

金汤酸菜鱼$188
金汤酸菜鱼

桃之夭夭$36 金柑柠檬茶$28
桃之夭夭个名好盏鬼🤪好好饮,系桃汁加无糖梳打,好清甜解渴。
金柑柠檬茶都好解渴,但对我黎讲甜左d。

总括黎讲,呢间餐厅食物好出色👍🏻
值得一赞仲有两样野
1: 每样菜色都有好多选项,我全部有拣少咸少油少盐,而且真系会做到,感觉食得好健康。
2:餐厅职员态度十分有善!好亲切。职员的态度绝对会令普通的食物加分,更何况呢间餐厅的食物真心好食。

2023-06-13
凉拌花甲