2020-02-28
这间除咗专做好味嘅叉烧之外,原来铁板烧呀,炸鸡脾呀、飞碟呀、都做得好有水准,我哋食得津津有味呀~炸鱼柳司华力肠配厚猪扒薯条和蒜蓉多士 (HK$76)先上系蒜蓉多士,烘得香脆。主菜上枱时加入黑椒汁,热到沙沙声呀!炸鱼柳炸得外脆内软,鱼柳不似是急冻的。猪扒也OK厚身,但其调味腌制得好好味呀。我喜欢伴碟的薯条,如果俾埋茄汁更好!芝士捞丁配炸大大鸡脾 (HK$52)大大鸡脾真系好大只呀,炸得脆卜卜,肉质juicy,不过𠮶芝士太杰,一丁面有点干和软腍,比较难捞一点咖哩叉烧飞碟 (HK$31)呢个组合几特别㖞,叻哩和叉烧,真系冇想过咁夹。飞碟外面烘得好香好脆口,入面就满满是浓郁咖哩汁,是甜辣味、啖啖叉烧、仲有洋葱和红萝卜,超足料呀~超级柠檬茶 (+HK$8)这不是一般的柠茶,这一杯是有爆珠系底嘅冻柠茶,饮到啖啖爆汁,口感好过瘾呀~龙凤柠檬 (+HK$8)这是什么?咸柠檬配可乐啰!
炸鱼柳司华力肠配厚猪扒薯条和蒜蓉多士 (HK$76)
蒜蓉多士
炸鱼柳司华力肠配厚猪扒薯条和蒜蓉多士
芝士捞丁配炸大大鸡脾 (HK$52)
芝士捞丁配炸大大鸡脾
咖哩叉烧飞碟 (HK$31)
咖哩叉烧飞碟
咖哩叉烧飞碟
超级柠檬茶 (+HK$8)
龙凤柠檬 (左) 和超级柠檬茶 (右)
龙凤柠檬 (+HK$8)
这是什么?咸柠檬配可乐啰!