餐厅: Amplifier Restaurant (積福街)
资讯:

2022-06-03 1158 浏览
我哋嗌咗炭烧美国黑安格斯西冷扒(10安士)($298)同埋特色小食拼盘($208)咁首先讲咗我最期待嘅西冷扒先啦(我哋就嗌咗Medium嘅🤔🤔)我自己就觉得几啱啱好冇Overcook食落去都几有咬口☺️☺️配合埋佢𠮶个Sauce真心几Match同埋几Juicy除此之外拣咗呢个主菜会配一个Side Dish,我哋就嗌咗要脆炸薯条($68)🍟 🍟呢个薯条食落去几新鲜滚热辣亦都真系好脆口🔥🔥(而且系粗薯条)之后就讲吓𠮶个特色小食拼盘啦(包括咗秘制酱烧猪肋排、脆炸洋葱圈,水牛城鸡翼、和牛肉丸同埋酥皮香肠卷)烧猪肋排同埋水牛城鸡翼食落去都好入味(前者我自己就觉得比较难甩骨🤔🤔)之后嘅和牛肉丸食落去几Juicy而酥皮香肠卷就令我留低一个深刻嘅印象🤩🤩因为好少见到坊间有呢个Combination ‼️‼️𠮶个口感食落去都几特别最后就讲埋我拣嘅𠮶杯嘢饮啦我嗌咗Ampllifier’s Love Season($78)闻落去同饮落去都有好浓郁薄荷香味🧐🧐配合埋荔枝就更加Fresh

咁首先讲咗我最期待嘅西冷扒先啦
(我哋就嗌咗Medium嘅🤔🤔)
我自己就觉得几啱啱好冇Overcook
食落去都几有咬口☺️☺️
配合埋佢𠮶个Sauce真心几Match
同埋几Juicy

呢个薯条食落去几新鲜滚热辣
亦都真系好脆口🔥🔥
(而且系粗薯条)

之后就讲吓𠮶个特色小食拼盘啦
烧猪肋排同埋水牛城鸡翼食落去都好入味
(前者我自己就觉得比较难甩骨🤔🤔)
之后嘅和牛肉丸食落去几Juicy
而酥皮香肠卷就令我留低一个深刻嘅印象🤩🤩