2024-02-23 426 浏览
呢间意大利菜餐厅主打手工意粉同特色调酒,有两间分店,今次去咗观塘分店食晚餐~ 装潢融入本地文化元素,水泥柱写住「九龙官塘、手工意粉」,落地玻璃设计见到店外花园,都几舒适~ 服装都几好,好主动加水、换碟!呢度嘅二人晚市套餐都几抵食,$368有餐汤、前菜、主菜、饮品~ 比起散叫抵好多!而我哋就叫咗个二人套餐,再单点两款食物😆🔸餐包&椰菜花忌廉汤🔸白鳀鱼茄子蓉多士🔸意大利风干火腿拼盘椰菜花汤完全无渣,好滑又清清哋,唔错!第一次食呢个多士配搭,多士香脆,鳀鱼浓味,茄子蓉中和一下味道,几特别!火腿咸香,又有青提子清爽一下!🔸炭烧安格斯封门柳配烧汁薯条 +$90拣封门柳要加$90~ 味道有惊喜,肉质软嫩,中间仲系粉红色唔会过熟,厚切又有啲咬口,仲好浓肉味,好好食!不过份量稍为少,厚切咗得5块,share食唔够喉😂 薯条几香脆,合格!🔸手工意式薯团配烟肉蕃茄酱冲著手工同少食而叫!薯团非常软糯,吸满蕃茄酱嘅味,亦食得出薯仔味!酱汁加咗烟肉,咸香又带蕃茄嘅酸甜,同薯团几夹!薯团嘅口感味道都系平时少食到,觉得几好食!钟意食年糕类食物,应该都会钟意食呢道菜~🔸新鲜青口配茴香酒汁 $128推介!比想像中好食,

🔸餐包&椰菜花忌廉汤
🔸白鳀鱼茄子蓉多士
🔸意大利风干火腿拼盘

🔸炭烧安格斯封门柳配烧汁薯条 +$90

🔸手工意式薯团配烟肉蕃茄酱

🔸新鲜青口配茴香酒汁 $128
推介!比想像中好食,原来新鲜青口口感系咁软滑😍 更加鲜甜!同平时嘅冷冻青口好唔同!青口个汁用咗白酒、蒜片同意大利番茜煮,都几好味,配酸种面包食,几正!

🔸莎乐美肠烤酸种披萨 半份$98
有3件,同想像中有啲唔同~ 酸种面包比较有嚼劲,稍为硬啲,上面有莎乐美肠、水牛芝士、蕃茄酱、罗勒等,味道正常无咩特别~

🔸Uji Matcha Latte +$18
🔸Coffee Tonic +$18
套餐饮品可以加$18升级,两杯饮品都几好饮,matcha latte几香浓,coffee tonic清爽!
  • 炭烧安格斯封门柳配烧汁薯条
  • 新鲜青口配茴香酒汁