2016-06-05 206 浏览
月尾出粮跟同事出去食饭好好庆祝一下,久违左既放题要好好大食一餐。刺身每一款都十分精致,牡丹虾又大只又鲜甜,甜虾的肉质甜美度也十分高。另外还有油甘鱼,油甘鱼的油脂味道好香滑,令人口腔有一阵阵的鱼香味,带子也十分新鲜,还有三文鱼子,一粒粒好大粒一咬开就有海水既咸味涌出,感觉到一阵阵既海洋问题。还有我最喜爱既三文鱼,三文鱼油脂也十分多,味道十分香浓。海胆手卷限量的海胆手卷,见到就叫左先,海胆味道十分浓,想不到放题也有海胆手卷食到,而且海胆味道那么浓郁,虽然要食埋饭都几饱,但系咁吸引既海胆真系唔试唔得,每份手卷海胆份量也十分多,真系落足材料。寿司试了花之恋同几款火炙寿司,一般食放题都好少食,但系试下几款火炙寿司,味道都十分不错。香橙焗银雪鱼呢间放题的特色菜,香橙加上沙律酱黎焗银雪鱼,除了有酸酸甜甜既开胃味道还每鱼肉更加嫩,食落十分夹既一个组合,一定要点的一个料理。
刺身
海胆手卷
寿司
香橙焗银雪鱼
题外话/补充资料: 餐厅食物贵精不贵多,试左好多都好好味。
2016-05-31
  • 香橙焗银雪鱼