我谂好多人都知道我好钟意打边炉,今日嚟到荃湾海之恋嘅牛牛日式火锅放题试吓😋我哋平日嘅夜晚嚟到,叫咗Level 3嘅澳洲和牛牛肉放题 ($318)🙆🏻‍♀️呢个级数已经可以食到几靓嘅澳洲和牛,油脂唔算好重,但系胜在肉味好浓,口感同味道都非常正,好欣赏佢呢度啲牛肉都好大块,唔会碎湿湿,食得非常满足🥰而汤底方面,我哋一个叫咗泰·酸辣虾锅,估唔到都几浓味㖞,酸酸辣辣好开胃,泰式风味浓,里面仲有虾添😆而另一个锅叫咗黄金酸菜锅,我自己觉得呢个比泰式𠮶个辣少少,但酸菜味都非常香,有少少酸菜白肉锅嘅感觉~讲到放题,呢度出面嘅材料,好似菜同菇等等都好新鲜,而丸类都有唔少选择,佢嘅refill速度都相当快,唔怕冇嘢食😆另外我亦都好喜欢佢嘅熟食,除咗我钟意食嘅麻辣鸭血之外,竟然仲有炸鲜奶😍搞到忍唔住食咗啲熟食,饱咗少少🤣饮品选择都唔少㗎,不过我见佢而家做紧优惠,可以加$15叫纯绿妍奶盖同埋黑糖珍珠鲜奶,咁就每样都叫咗一杯嚟试吓,估唔到打边炉舖头都可以拍得住台式饮品店嘅质素,又可以过下口瘾🤣另外我哋都加咗两个葡挞 ($20),佢都几大个,而且酥皮好香脆,热辣辣好味道👍🏻最后梗系食埋支甜筒先走啦,90分钟啱啱好非

最后梗系食埋支甜筒先走啦,90分钟啱啱好非常饱,好满足地走人😋
2024-05-22