2022-12-29
天气冻又想食烧肉,今日午餐去左尖沙咀既烧肉801食日式烧肉。餐牌有烧肉盛盒,黑毛和牛盛,豚肉盛,鸡肉盛,海鲜盛,名物菜式,牛猪鸡海鲜,蔬菜,汤同面饭,甜品,饮品等。盛合肉类有分单份同双份做唔同价钱。仲可以加钱要米饭,冷面或者生菜。落单扫QR code。黑毛和牛盛150g $298 另加一首先梗系拣份高级肉类餐啦!黑毛和牛盛150g包大判烧黑毛和牛肩胛肉同黑毛和牛小排。大判烧黑毛和牛肩胛肉一大片薄切,跟生蛋一只,薄切好快就食得。点一点蛋浆先食,更加有蛋香,又滑溜。和牛肩胛肉肉汁好香,质感都算嫩。黑毛和牛小排6片厚切,上面洒上汁同盐调味,食落肉汁丰富,烧熟少少就又嫩又易咬开。呢度嘅烧汁味道几好,而黑毛和牛质素当然系高,呢餐烧肉大满足。九州鸡盛 $98 另加一九州鸡盛包葱盐味鸡腿肉5件,九州鸡胫柳3条同九州鸡心7件。葱盐味鸡腿肉连片,葱盐系另上,服务员有介绍葱盐系跟咩。鸡腿肉烧到皮脆,肉质又滑,配埋葱盐食真系好夹。九州鸡胫柳质感爽爽哋,味道好惹味。九州鸡心用盐调味,呢度嘅鸡心冇腥味,肉质唔错。午市盛合包白饭同面豉汤。面豉汤超热,有好多昆布同葱花,冬天饮,好暖身。白饭可拣大或者细,我呢碗大都几
黑毛和牛盛150g $298 另加一
九州鸡盛 $98 另加一
午市盛合包白饭同面豉汤。
面豉汤超热,有好多昆布同葱花,冬天饮,好暖身。
白饭可拣大或者细,我呢碗大都几大碗,有米香。
午市用餐时间70分钟,呢度有免费wifi用。个炉好够力,所以d肉烧得香口好味又快。装修光鲜新净,座位舒适,枱上备有围裙纸巾。热茶枱上自助。今餐都好满足,真系要食返有相当质素既肉先得!