2021-04-20 18 浏览
刺身拼盘 原条针鱼 针鱼来自四国西北部爱媛县 盛产期为2月至5月 我都系第一次食 觉得鱼味虽然唔太丰厚 只系薄薄一片 但就好鲜甜 餐厅准备左柚子汁代替一般既豉油蘸点 清新不腻 赞赞👍👍 深海池鱼刺身 油脂非常厚 入口质感爽脆 透着淡淡的鲜甜 厚切最岩不过😍😍三文鱼腩刺身 入口即溶 油脂感好重 三款刺身 系应该白🐟先食 最后三文鱼 甘就唔会破坏每种刺身既味蕾 2款寿司 赤鯥同深海池鱼 赤鯥系深海鱼嘅一种🌊🌊 制成寿司后轻轻用火烧 带出鱼油香味🔥 入口肥美而且肉质嫰滑🤤🤤烧羊架 大约7成熟 羊骚味唔太劲 怕食🐑既朋友可以一试 仲食左鹿儿岛黑豚秋葵卷 秋葵够fresh 配上油滋充满既豚肉 简直一流 免治鸡肉棒 混入鸡软骨 外软内脆 好有口感 黑松露带子炒饭 份量太多啦 2个人每人食左2大碗先ko 晒 淡淡既松露配大量既带子 good😍