2021-08-17 1588 浏览
牛肠喺香港真系买少见少啦,仲要系日本人开嘅居酒屋,真系要一试。佢哋每款菜式都做得好出色,今次我哋分别叫咗:博多牛肠锅 ($280):有三款汤底可供选择,分别系盐味 ,酱油和味噌 。我哋今次就拣左盐味汤底,因为可以试真啲牛肠嘅鲜味。据日籍老板分享,牛肠锅系博多名物和精髓,去到博多嘅居酒屋 ,如果连牛肠都处理得唔好,就走人喇!听到老板咁讲,就知牛肠绝对系呢间餐厅引以为傲嘅食材,令我哋对呢款菜式就更加期待🤤 牛肠处理得相当干净,而且肥美到不得了,份量仲要都几多,食完真系好满足!明太子芝士玉子烧 ($98):玉子煎得又滑又嫩,配埋来自福冈嘅明太子,芝士同埋佢地特有嘅调味汤汁一齐食真系绝配,真心系暂时食过最好食嘅玉子烧🤤炸串 :依度嘅牛肠炸串 ($20/串,业界良心 )和鸡蛋猪肉卷炸串 ($35) 系必叫,每串都系即叫即炸,上到台仲系热辣辣,炸粉够薄,一个字,正!炸串亦会附上一堆椰菜,加埋少少酸汁,消滞一流!

• 炸串
  • 日本鸡蛋猪肉卷