2023-03-29
大围小馆一直都有听人介绍,估吾到系元朗开左分店,前排带埋屋企人去食晚饭,店员服务非常好又有礼貌,屋企人个个都赞啲食物好。勾魂叉 $188最出名最多人推介既叉烧,一碟只有5件,听落去价钱几贵,但其实每件都几厚身。店员一上枱会系每件叉烧涂上凤梨酱汁,然后即场用火枪烧热佢,凤梨酱汁瞬间溶入叉烧到,色泽好靓。叉烧用新鲜猪肉做,入口非常嫩,凤梨既甜香味道好天然。另外店员话可以配埋炸过既脆米一齐食,会有外脆内软既口感。姜米蒜香笼仔蒸蟹饭 $368第二推介既系呢个蟹饭,大大只足18两既肉蟹放系饭上,好吸睛!姜米饭用左好多虾黎煮出黎,以新鲜荷叶包住蒸,再配埋蒜茸、蟹膏、蟹汁捞埋一齐食,d饭金黄色,好重蟹味,而且蒸完仲好干身,饭量十足,屋企人都大赞。肉蟹大大只,几多肉,蟹钳都好大只,啖啖肉!意大利黑醋肉排 $208黑醋汁重醋香味,食落一d都吾酸,岩我口味,肉排好少骨,可以啖啖肉禁食!薄荷羊仔肉 $168用蒙古羊肉去煮,肉质好嫩,再以薄荷叶、辣椒干去炒去左羊肉既腥味,几好。最后仲有喳喳糖水送。喳喳好多料,吾会好甜,都好正!成餐饭好满足,最紧要系屋企人都满意,可以再encore!入到黎叫野食时先知原来系米芝
勾魂叉 $188
姜米蒜香笼仔蒸蟹饭 $368
肉蟹大大只,几多肉,蟹钳都好大只,啖啖肉!
意大利黑醋肉排 $208
薄荷羊仔肉 $168
入到黎叫野食时先知原来系米芝莲餐厅,有质素保证。