2023-05-27
星期六lunch去左食台湾嚟嘅无老锅。餐厅环境几靓,而且店员服务都好好。坐低首先要拣汤底,我哋拣咗佢招牌嘅冷淇淋豆腐锅,系由鸡骨同猪骨仲有中药淆成的汤底,非常鲜甜,带有微微的药材香料味,但用嚟打边炉又同配料好夹呢道独有嘅冰淇淋豆腐跟汤底送嚟,入面好似系花姿同豆腐,食汤口感松软,甜甜哋,一定要试午市有几款套餐,我哋拣左轻量套餐,再加一碟封门柳午市轻盈组合食物的牛小排质素唔错,肥瘦适中,亦估唔到同温补嘅汤底咁合拍日本黑豚肩肉同台湾直送嘅手工瑶柱滑,两款都唔错,第一食瑶柱滑,入面有丝丝瑶柱,好食!单点嘅手切封门柳牛味较浓,不过打边炉嚟通我同朋友都觉得脂肪多啲嘅牛小排比较过瘾食材样样都有水准,其本上就咁食已经好好食,不过有时都可以点下餐厅的特制酱油,比普通酱油淡味但几香几清新最后仲有送嘅水蜜桃沙冰,可以消解油腻,店员仲好好咁帮我哋添加一次添另外豆腐同鸭血都可以叫店员添加,豆腐好索汤我哋都食咗唔少最后都赞下餐厅提供嘅柠檬红茶都几好饮,其他细节位都做得好好,价钱其他午市火锅贵少少都值得一嚟。
坐低首先要拣汤底,我哋拣咗佢招牌嘅冷淇淋豆腐锅,系由鸡骨同猪骨仲有中药淆成的汤底,非常鲜甜,带有微微的药材香料味,但用嚟打边炉又同配料好夹 呢道独有嘅冰淇淋豆腐跟汤底送嚟,入面好似系花姿同豆腐,食汤口感松软,甜甜哋,一定要试
午市有几款套餐,我哋拣左轻量套餐,再加一碟封门柳
另外豆腐同鸭血都可以叫店员添加,豆腐好索汤我哋都食咗唔少