2024-04-16 2915 浏览
呢度除咗海鲜出色之外, 其他食物都好有水准, 同埋呢度镬气好够小炒皇平时小炒皇用料大致都差唔多, 但今次系我特别最钟意, 韭菜花 , 鱿鱼切丝, 腰果, 虾干, 芋头丝切幼条再炸过特别香脆, 呢个𩠌咸咸香香, 够镬气, 佐酒一流烧鹅呢度除咗海鲜之外, 烧鹅系必点之一, 烧鹅皮香又松脆, 肉质嫩又香滑, 仲有鹅油香喇沙牛腩牛味浓郁, 肥瘦双间, 软淋味香椒盐南非鲍鱼呢度嘅招牌菜之一, 椒盐炒过够香口又惹味, 鲍鱼弹牙鲜美, 口感仲有少少脆, 真系好好食龙虾煎米粉大部分酒家都系做伊面底, 呢度就系煎米粉底, 南澳龙虾好鲜甜, 香脆米粉吸埋龙虾汁嘅味道特别开胃蒜蓉粉丝蒸贵妃蚌贵妃蚌大只厚肉, 肉质爽弹鲜甜冇过熟胡椒汤东星斑 呢个汤真系不得了, 胡椒味浓郁, 东星斑起肉切片, 鲜味嫩滑, 呢个鱼汤唔系每次都可以订到, 因为手工问题, 今次有幸食到好开心益力多榚清甜微微酸, 唔错嘅一个小糕点糖水西米露有咬口, 一啲都唔甜, 清清地

小炒皇

烧鹅

喇沙牛腩
牛味浓郁, 肥瘦双间, 软淋味香

椒盐南非鲍鱼

龙虾煎米粉

蒜蓉粉丝蒸贵妃蚌
贵妃蚌大只厚肉, 肉质爽弹鲜甜冇过熟

胡椒汤东星斑

益力多榚
清甜微微酸, 唔错嘅一个小糕点

糖水
西米露有咬口, 一啲都唔甜, 清清地
  • 烧鹅
  • 胡椒鱼