呢间主打纯素嘅Cafe🌿 所有食材同甜品不含肉类🥩、奶类🥛、蛋类🥚,饮品系用燕麦奶冲调😳😳😳我都留意咗好耐㗎喇,平时放学都会经过😚店舖嘅宗旨系鼓励大家尝试接触素食及善待动物嘅概念❤️❤️好 appreciate 佢哋嘅坚持🤩🤩装修又靓,啲嘢食又健康👍🏾一于试下系咪真系咁正!😍😍😍・ 全日早餐 Vego All Day🥗 ($148)呢个全日早餐真系超级丰富😋又够晒健康,啱晒想减肥嘅我😍😍😍佢嘅酸种面包上面有鹰嘴豆酱,酸种面包用天然酵母制造,所以相对其他面包健康🥰,配上蛋白质丰富嘅鹰嘴豆酱,够晒饱肚☺️ 植物猪柳味道同猪无异,只系肉质散少少,容易拮开👍🏾,配上素芝士调味🧀其实都几好食❤️ 大啡菇亦都十分juicy 💦一咬落去爆晒汁,都有素芝士喺面,令个菇多左芝士香味🧀,素芝士比起普通芝士冇咁咸🤫,我几中意😝另外,佢仲有半个切片牛油果🥑,面头洒有炒香咗嘅芝麻,令个味冇咁单调,我中意将牛油果🥑放上面包食🍞好好食😋😋😋 佢仲有三款水果: 奇异果🥝、火龙果、蓝莓🫐,水果好鲜甜、好新鲜💯💯,款式又多,唔错唔错🤩最后,all day breakfast当然唔少得菜,佢嘅杂菜沙律同样特别🥗,份量又够多!入面有

・ 全日早餐 Vego All Day🥗 ($148)
呢个全日早餐真系超级丰富😋又够晒健康,啱晒想减肥嘅我😍😍😍佢嘅酸种面包上面有鹰嘴豆酱,酸种面包用天然酵母制造,所以相对其他面包健康🥰,配上蛋白质丰富嘅鹰嘴豆酱,够晒饱肚☺️ 植物猪柳味道同猪无异,只系肉质散少少,容易拮开👍🏾,配上素芝士调味🧀其实都几好食❤️ 大啡菇亦都十分juicy 💦一咬落去爆晒汁,都有素芝士喺面,令个菇多左芝士香味🧀,素芝士比起普通芝士冇咁咸🤫,我几中意😝另外,佢仲有半个切片牛油果🥑,面头洒有炒香咗嘅芝麻,令个味冇咁单调,我中意将牛油果🥑放上面包食🍞好好食😋😋😋 佢仲有三款水果: 奇异果🥝、火龙果、蓝莓🫐,水果好鲜甜、好新鲜💯💯,款式又多,唔错唔错🤩最后,all day breakfast当然唔少得菜,佢嘅杂菜沙律同样特别🥗,份量又够多!入面有生菜🥬、羽衣甘蓝、蕃茄仔、麦片,加上少少橄榄油调味🤏,好 fresh好味道🥰

・ 素芝士植物猪柳墨西哥卷配沙律及番薯脆条🫔 ($138)
超级大份嘅墨西哥卷🫔 咬都咬唔晒😳因为佢真系好!多!料!卷饼入面包括生菜🥬、红萝卜丝🥕、白萝卜丝、素芝士植物猪柳,用咗黑醋调味,令到成个卷饼冇咁dry🥰本身以为食素唔够饱,但系真系唔使担心😝,因为佢嘅份量真系好足💕 沙律就同all day breakfast嘅杂菜一样,而唔同嘅系番薯脆条🤫🤫睇上去系圆锥体嘅脆片😮,估唔到系用番薯做🍠,口感好香脆,味道咸咸地,配埋啲菜食就啱啱好😋😋😋

・ 伯爵茶纯素蛋糕🧁 ($54)
味道唔错😍唔讲都唔知佢系素蛋糕,即系不含任何蛋奶的原料👏🏻,以较天然的植物油取代牛油🧈、以植物奶取代牛奶🥛可能啲cream冇咁浓奶味,但系口感一样咁细滑✌🏼蛋糕有淡淡伯爵茶嘅香味,口感同普通蛋糕无异😽😽比起传统蛋糕,我就好prefer 纯素蛋糕🫶🏻🫶🏻因为纯素蛋糕嘅原料比较低脂,胆固醇都比较低😎所以嘅个系相对健康嘅蛋糕🤪🤪啱晒我呢啲减肥人士😋😋

・ 苹果挞🍎 ($58)
以无麸质蛋糕制作😍普通蛋糕系用中筋、低筋面粉整,而无麸质蛋糕就用杏仁粉、黄豆粉等无麸质面粉整😎所以又健康啲、卡路里又比较低🤩🤩🤩而味道方面,绝对唔会比平时嘅苹果挞差😚😚有四旧苹果肉🍎味道唔会过甜🥳

・ Hot Cappuccino☕️ ($50)
使用燕麦奶冲调嘅咖啡☕️唔单止营养丰富,而且比较环保🌎 燕麦奶对咖啡味道影响相对较细✨唔会盖过咖啡味之余,都有淡淡嘅燕麦味🥳🥳质感柔滑,好味😋

・ Mixed Berries Smoothie🍓🫐 ($55)
我本身以为 smoothie 会好甜,但点知一啲都唔甜!有好新鲜嘅杂苺味😍甜都只系果甜,唔会觉得佢落左糖酱😇😇好原始嘅水果酸甜味,只颜色又好靓🤩好似日落紧天空𠮶只紫色咁🌇打卡一流😍

・ 环境🏡
食嘢嘅地方同俾钱嘅地方分开😳,所以食嘢嘅时候唔会有其他店员行嚟行去,冇压力几舒服🤣🤣而且都系自助形式,要自己收拾好餐具,所以冇加一😍😍very good👏🏻👏🏻装修好靓,好有文青 feel,而且有唔同类型嘅枱凳🪑店外有tatami,亦都有向着外面嘅窗口位🪟,店入边有高枱、正常卡位,装饰比较偏向田园风,好natural嘅感觉🌿坐得舒服,打卡又靓,好relax好chill~🫶🏻🫶🏻

😋味道4.7/5
🏡环境5/5
🍽️服务4.8/5
🙆🏻‍♀️再去4.8/5
⭐️总体评分: 19.3/20
💰总消费: $503/2人(冇加一)