2025-02-21
尖沙咀真系好多嘢食,发掘到尖沙咀炭火烧高质数居酒屋😋好正啊,见到师傅即场烧串烧,一连串嘅动作睇到佢技术👍🏻视觉效果唔错,而且通风系统一流,唔会有油烟味,环境舒适。鹿儿岛A4和牛肉眼鹿儿岛啲牛好正,脂肪比例丰富雪花状态,睇住师傅轻轻烧几秒反转再烧,里面切开仲系粉红色雪花,脂感满满❤️鳗鱼串鱼皮烧至微焦脆卜卜,入边鱼肉油脂丰富超钟意食。自家制免治鸡肉免治鸡肉软骨精粹在于入边有一粒粒细细嘅软骨,有咬口。烧日本季节蚝非常推荐,虽然唔系好大只,但系味道取胜,蚝肚饱满,炭火烧蚝火候刚刚好唔会干水,想嘅时候有炭火香而且饱满。紫苏墨鱼卷如果钟意紫苏嘅朋友仔唔可以错过,紫苏独特香气配上弹牙粒粒墨鱼卷😲上面嘅鱼子粒粒饱满咬落去系脆,整个感觉就系弹牙甲罗烧蟹盖里装满蟹膏👍🏻咸味适中、鲜味浓郁。旁边有已经预先涂上牛油嘅面包埋,夹埋蟹膏劲正,视觉同味觉都好chill!白子白子好补架🙈 口感软糯绵密,佢哋嘅独特鲜香,非常吸引我。底部有少少酸甜嘅酱汁,可以中和白子浓厚香气,佢哋嘅白子经过轻轻火炙,依然保持香滑,食完之后仲有少少汤汁可以饮。明太子玉子烧超级推荐,玉子上面铺满明太子沙律酱,咸咸香香超好吃!
鱼皮烧至微焦脆卜卜,入边鱼肉油脂丰富超钟意食。
自家制免治鸡肉
免治鸡肉软骨精粹在于入边有一粒粒细细嘅软骨,有咬口。
超级推荐,玉子上面铺满明太子沙律酱,咸咸香香超好吃!