2020-05-20 131 浏览
大坑美食多,今日就专诚book左位食日式烤肉,好彩最后都冇令我失望呀!无论系食物品质定系服务都系一流,屋企人大赞我拣餐厅拣得好💕Niku Niku最招牌就系日本和牛,绝对系高品质既靓和牛,虽然价钱唔算好亲民,但系港岛区黎讲算系价钱合理。-餐厅有得点套餐或单点,套餐最抵食,依家做紧Special Price$1830,除左各式前菜,最重点系有海胆生牛肉、烧肉拼盘同牛尾汤面。但因为我同屋企人胃口较细,唔想有负担,今次就单点住先,下次再黎一定会嗌多啲朋友一齐开心Share。前菜柚子萝卜清甜可口,柚子味都几重,咬落去好多汁,一口接一口好快就比我地食清光。一场黎到当然要试埋佢地招牌既生牛肉,所以我地点左一份和牛他他share食❤️和牛他他鲜香味十足,香浓既蛋汁同牛肉二合为一,加埋完全唔会辣既洋葱,成个配搭香口又惹味。系夏日炎炎既日子,食返个生牛肉真系好幸福。烤肉方面,我地点左特上牛柳肉、日本赤鸡腿肉同黑豚肩里脊肉薄切,一共猪牛鸡三款肉类。当然最正一定系牛柳肉,牛柳肉都系和牛级别。唔好烤到咁熟,表面烧到熟,入面肉质仲有少少粉红色就岩岩好。因为所有和牛都系可以当做刺身食,所以唔洗担心会太生唔熟。牛柳厚

烤肉方面,我地点左特上牛柳肉、日本赤鸡腿肉同黑豚肩里脊肉薄切,一共猪牛鸡三款肉类。当然最正一定系牛柳肉,牛柳肉都系和牛级别。唔好烤到咁熟,表面烧到熟,入面肉质仲有少少粉红色就岩岩好。因为所有和牛都系可以当做刺身食,所以唔洗担心会太生唔熟。牛柳厚薄度刚好,油香十足,超香浓既牛肉味,令人好难忘。

和牛出色,但日本赤鸡腿肉同黑豚肩里脊肉薄切都唔差,呢两款肉价钱更亲民,味道都好有水准。尤其系要大赞厨师既调味,令肉类好入味。唔同嘅肉类会配搭唔同嘅调味料,好有诚意!