2022-02-22 1763 浏览
《蒸庐》荃湾自从蒸庐开左喺荃湾之后,我一直好想去,但每次门口都劲多人等紧🥲早前某一个星期六,目标唔系佢既时候但意外地无咩人,立即9秒9冲入去😂😂😂因为二人限聚令既关系,我地可以有卡位可以坐👫舖头用QR Code 落单,望住个mon 样样都想食,听闻佢地既蒸饭系特别出色,所以用佢做胆叫多几笼点心😚咁一定够食<南瓜凤爪排骨荷叶蒸饭>$50真心好好食💛粒粒饭不会太软,排骨不会太肥,小小南瓜粒加3只凤爪,食到落底都唔会好油,超爱💖下次可以试下其他蒸饭系列<晶莹虾饺皇>$34真系虾饺皇🦐粒粒都好大,入面有好多虾肉,猪肉比例少🤤虾肉够爽身,口感好好<韭菜黄金鱼饼>$30超厚身既鱼肉🤭炸得好脆,高于期望一碟三大件,送餐时已经帮忙一开二左可以的话我自己应该都可以K.O到一碟😅⚜<抹茶流心义烧包>$26⚜估唔到原来都几夹,首先要讲佢个馅料。。系超正🤤义烧不肥而有劲多,酱汁是灵魂,佢个酱好好食而且真系流心,唔会浆住😚个包真系食到阵阵抹茶香味,不能不点系列🎊<鲍菇虫草棉花鸡>$30这个相对中规中矩😄但份量比较多,但我自己本身唔太喜欢食棉花鸡,所以。。自己去试下🤭※茶费:$4 /人※加水速度快过搭港铁※召唤侍
《蒸庐》荃湾

<南瓜凤爪排骨荷叶蒸饭>$50

南瓜凤爪排骨蒸饭

<晶莹虾饺皇>$34

晶莹虾饺皇

<韭菜黄金鱼饼>$30

超厚身既鱼肉🤭炸得好脆,高于期望
一碟三大件,送餐时已经帮忙一开二左
可以的话我自己应该都可以K.O到一碟😅

⚜<抹茶流心义烧包>$26⚜

<鲍菇虫草棉花鸡>$30

虫草花棉花鸡

※茶费:$4 /人
※加水速度快过搭港铁
※召唤侍应速度又快过港铁
※以后多人我都要排,最紧要好食
2022-02-13
午餐