2023-12-25 1392 浏览
店舖装修简约整洁,坐位空间唔错🥰。火锅酱料选择唔多,除咗基本生熟蒜,店员话如果食得辣🌶,必试佢地自家制XO酱😍。店舖点餐系剔纸仔。秘制枝竹羊腩煲(细) $368我真系唔钟意食羊🐑,咁唯有食配料,配料份量劲多,有马蹄、冬菇🍄、枝竹及生菜🥬,全部都煮得非常入味😋,唔系讲笑净系食配料都会饱😂。之后被逼食了件羊肉🐑...唔试由自可,一食真系不得之了🤤,羊腩煲用咗羊五花部位嘅肉🥰,皮层入口香滑弹牙,肉质肥美软嫩,肉味香浓又无骚味,劲好食又暖身🥰。食完羊腩煲🐑,正想加汤打边炉,但俾人hold住,点解嘅?系因为佢👇狮头鹅肠 $118狮头鹅肠🦢,唔系度度火锅店都有,识食嘅就知道有几咁好食🥰,鹅肠口感非常脆嫩,由于带有油脂,所以有阵阵油脂香味😍。之后重点黎啦😆,由于鹅肠本身系冇咩味,而冇加汤嘅羊腩汁味道浓郁,食前只要灼上十秒八秒,劲惹味好食🤤。安格斯顶级牛颈脊(小) $308🐂油脂雪花非常均匀,一睇就知系靓货,果然牛肉味重😍,轻轻灼过后,口感非常软嫩多汁,油脂香味四溢🥰。自家制饺子拼盘 (3️⃣款) $98鲜虾云吞 - 馅料非常饱满,原只虾仁🦐虾味香浓,口感爽弹 : 味道鲜甜😋。招牌韮菜饺 - 韭菜

秘制枝竹羊腩煲(细) $368

狮头鹅肠 $118

安格斯顶级牛颈脊(小) $308

自家制饺子拼盘 (3️⃣款) $98
招牌韮菜饺 - 韭菜同猪肉比例啱啱好🥰,既有肉香味亦,又有韭菜独特嘅香味,非常香甜多汁😍。
黑松露猪肉饺 - 黑松露味🍄非常浓郁,配埋猪肉馅料,香味倍增😋。

招牌四宝丸(12粒) $118
猪肉丸🐖、鲜虾丸🦐、墨鱼丸🦑及陈皮鲮鱼丸🐟,全部都系自家制手打九,材料新鲜,肉味香浓,弹牙多汁👍。

泰式虾饼 $88
虾饼🦐外层铺有薄薄一层面包糠,口感零舍香脆,虾肉质感弹牙,虾味鲜香😋。

粟米墨鱼饼 $88
粟米🌽香甜,墨鱼肉🦑口感弹牙,鱼尾香浓,味道鲜香带甜😋。

竹蔗茅根 $48
自家制竹蔗茅根味道微甜🥰,带竹蔗茅根的清香,冰凉解渴又清热,食火锅最啱饮😋。

芝麻糊 $28
芝麻糊浓稠度啱啱好🥰,口感非常幼滑,芝麻味香浓😋,估唔到火锅店都食到出色的芝麻糊🥰,有惊喜😍!

总括而言,羊腩煲真心出色,连唔食羊嘅Duck哥都觉得籽食,职员服务贴心,招呼周到。最后一定要讲,佢地嘅芝麻糊非常出色,超越好多糖水舖。另外店舖仲有一个好抵食嘅二人餐,只需$468 就可以食到劲多嘢,下次一定要试下。
2023-12-17
  • 招牌四宝丸