2024-10-11
呢间餐厅绝对系我哋嘅收藏系列之一,无论系餐厅环境以及食物质素都好高👍。入到呢间餐厅就会感受到舒服轻松嘅感觉🥰,木系台椅,日系风格浓厚亦带点文青气息🌿,仲有落地大玻璃,环境开扬,台与台嘅间距亦相当阔落,最吸睛嘅就系个空中大圆月🌕,打卡一流📸。晚市套餐包咗沙律🥗或餐汤🥣,我哋两样都试咗。🥗沙律 都几大份,沙律菜好新鲜,仲有super food藜麦添,配上芝麻酱,健康清新。🥣餐汤今日餐汤系南瓜忌廉汤,南瓜味香浓甜香又creamy,仲有两大旧面包粒,索埋汤汁食都唔错。🍝蒜香野菌海鲜扁意粉$208海鲜有大虾、青口及帆立贝,里面仲有大量野菌、紫洋葱及蕃茄仔,烟韧弹牙嘅扁意粉索满非常浓香蒜味嘅酱汁,好味😋。🍔芝士澳洲和牛汉堡伴焦糖洋葱•田园沙律•炸甜蕃薯条•松露酱$168汉堡可以选择7成或全熟,我哋拣咗7成,煎得刚刚好,juicy得嚟又富口感,配上焦糖洋葱带出独特风味;另外仲有好粗身嘅薯条,非常香薯仔味,除咗蕃茄酱之外仲有松露酱添,啱哂多心嘅我哋,仲有清新沙律菜中和番个油腻感添,好正👍。🍹Uji Pomelo Matcha Soda(lced) 跟餐加$44卖相好靓,带着甜蜜柚香及浓浓嘅抹茶味,味道
晚市套餐包咗沙律🥗或餐汤🥣,我哋两样都试咗。
🥗沙律
🥣餐汤
🍝蒜香野菌海鲜扁意粉$208
卖相好靓,带着甜蜜柚香及浓浓嘅抹茶味,味道融合得好平衡😆。
🍹Grapefruit Coffee Tonic(Iced)跟餐加$44
打卡一流,有香醇咖啡味之余亦有清新西柚嘅酸甜味,饮落清新舒爽😙。
🥡炸唐扬广岛县小池鱼$68
粉浆好薄,食到池鱼嘅原汁原味,配少爷啤一定好正。
🍰黑森林$68
朱古力味香浓,但又唔会好甜,底部仲有提子啫哩及果肉,味道浓郁但又不失清爽。