2019-07-08 1237 浏览
上环情调满足西餐🌟行完PMQ元创方头痕食乜好,呢间餐厅距离好近,同朋友见装修风格同餐牌几吸引,就拣左呢度食晚饭。入面都几企理,有西餐厅嘅情调,虽然餐厅主打系pizza,但我同朋友想食下菜单上嘅其他嘢~店员都好热情招呼我地,介绍左餐厅嘅特别菜式俾我哋试~😄😋Slow Cook Iberico Pork/ 慢煮西班牙黑毛猪本身以为黑毛猪都唔会大只得去边,仲惊食完会唔够饱,上到台,我同朋友都哗哗声,够晒大块同厚身,有寸半厚,足料!加上配菜伴碟都好有心思,颜色鲜艳,净系卖相都已经好吸引味蕾。👍众所周知,猪扒要煮得嫩都几唔容易,而呢度煮嘅时间控制得岩岩好,店员话猪肉系用60℃嘅精准温度,炖煮超过2个钟,锁实晒啲肉汁,肉仲keep到好嫩。配上菠萝,口感一流~推荐一试,慢煮功力不得了👍👍👍😋Oysters Rockefeller/ 波菜芝士焗蚝焗得好香,蚝食落去唔会太老,好丰富嘅芝士味,仲有少少拉丝添。配合菠菜好巧妙,味道上会balance左蚝嘅海鲜味,相辅相成,咁样嘅设计非常有心思。😄😋Stuffed mushroom/ 芝士白汁烟肉焗大啡菇啡菇都系足料够大,上面仲有一大块芝士。啡菇质地爽滑厚身,
上环情调满足西餐🌟

慢煮西班牙黑毛猪

推荐一试,慢煮功力不得了👍👍👍

😋Oysters Rockefeller/ 波菜芝士焗蚝
波菜芝士焗蚝

😋Stuffed mushroom/ 芝士白汁烟肉焗大啡菇
啡菇都系足料够大,上面仲有一大块芝士。啡菇质地爽滑厚身,菇味清香加埋香喷喷嘅烟肉同白汁,配合埋个菇一齐食又出奇地夹。👍
芝士白汁烟肉焗大啡菇

😋Chase dream/ 追求梦想手工啤
见到餐牌有推介手工啤,大大只字写追追求/梦想,觉得好特别就嗌左一樽【梦想】啤啤佢,有清香嘅果味,闻同饮落口有唔同层次嘅味道,而且酒精浓度都比较偏低,饮完好舒服解渴!~😍
追求梦想手工啤
慢煮西班牙黑毛猪