2020-10-26
最近发现左好多表现唔错嘅黄店,呢间系我secrete list其中一间性价比高嘅西餐。南瓜汤味道浓厚,饮到南瓜味,用料充足,略略滑口。汤会跟蒜味包,蒜味够浓又有牛油,加上包烘过,味道唔错。至于带子意粉味道唔错,送上黎已经带浓浓蒜味传来,好吸引。意粉软硬度适中,食落唔会因蒜味而抢走带子味。加上烟肉条的咸香味令意粉味道更上一层楼。另外,主菜有牛肋骨配黑松露薯蓉,薯蓉食到薯粒,并非用粉开出黎,加上黑松露味道令薯蓉味道不单调。至于牛肋骨上枱时已经拆骨,啖啖肉,好贴心。牛肉颇入味又淋,唔会好韧。因为牛肉本身够味,所以旁边既汁都唔需要点。跟餐会包饮料一杯,我们点了热柠水和热柠茶,正正常常嘅热饮。餐厅旁边仲有自助海鲜bar, 眼见有青口,虾,蟹...如果喜欢食海鲜既朋友不妨再加钱试下。基于今日我同友人太饱啦,所以试唔到。下次有机会会试下。最后,两人埋单食了$346,以西餐黎讲,价钱合理又食得饱。我地推荐朋友家人聚会或情侣聚餐都可以。
跟餐会包饮料一杯,我们点了热柠水和热柠茶,正正常常嘅热饮。